DOGAĐANJANASLOVNICA

Održano predavanje za prihvatljive korisnike Mjere 7

U Hrvatskom domu u Slatini danas je održano predavanje na temu „Mjera 7 – Tip operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Organizator predavanja bili su Razvojna agencija VIDRA i  domaćin Grad Slatina, a predavanje je    održao Ivan Ciprijan iz Ministarstva poljoprivrede, Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju.

Natječaj za provedbu ove operacije raspisala je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 24. veljače 2017. godine, a sredstva javne potpore iznose ukupno 50.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, osnovnih škola; udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti sukladno ciljnim skupinama i klasifikaciji djelatnosti udruga, povezane s prihvatljivim ulaganjem, (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije); vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i lokalne akcijske grupe koje su odabrane unutar Programa.

Predavanju su prisustvovali  pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Slatine Radenko Pavić, pročelnica Službe za gospodarstvo Grada Slatine Vera Radaš te načelnici i pročelnici općina i predstavnici brojnih udruga koje sudjeluju u javnom životu na prostoru Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine.(www.radioslatina.hr, www.apprrr.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button