DOGAĐANJANASLOVNICA

Održano predavanje “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” Mjere 6.1.

U četvrtak, 5. siječnja u Slatini sa početkom u 11 sati u Hrvatskom domu LAG ”Marinianis” održao je predavanje na temu “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” Mjere 6.1, operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Lag ”Marinianis” je održao predavanje u suradnji sa Savjetodavnom službom. Na početku predavanja Voditeljica LAG-a Mariniais je pozdravila sve okupljene te je potom Tihana Bišćan upoznala potencijalne korisnike sa načinom i pravilima izračuna Ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva (EVPG).

Daljnje predavanje je vodio Damir Varju koji je potencijalne korisnike upoznao sa pravilima natječaja i sa pravilnikom spomenute mjere koji je rekao:

“Radionica je održana za potencijalne podnositelje prijedloga vezanih uz navedeni natječaj. Cilj nam je bio upoznati potencijalne prijavitelje o uvjetima prihvatljivosti prijavitelja i prihvatljivosti aktivnosti u operaciji 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“. Radionica je bila namijenjena Poljoprivrednim gospodarstvima gdje nositelj odnosno odgovorna osoba nije starija od 41 godinu, odnosno da nije nositelj ili odgovorna osoba duže od 18 mjeseci na poljoprivrednom gospodarstvu.

Za navedeni natječaj, mladi poljoprivrednici mogu dobiti do 50.000 eura. Prihvatljivi troškovi u operaciji 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ su: kupnja domaćih životinja, kupnja jednogodišnjih ili višegodišnjih bilja, kupnja i građenje ili opremanje zaštićenih prostora i objekata, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, podizanje novih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje poljoprivrednog zemljišta. Natječaj je otvoren do 24. Veljače, za sve dodatne informacije zainteresirani korisnici se mogu javiti u LAG ”Marinianis”.” (mk / Foto: Marijo Kokorić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button