DOGAĐANJANASLOVNICA

Održano Međuškolsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na slatinskom području

Međuškolsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na slatinskom području održano je u subotu, 9. ožujka u osnovnoj školi Miklueš.
Na natjecanju su sudjelovale ekipe podmlatka (učenici osnovnih škola) i mladeži (učenici srednjih škola).

Tom je prigodom svoje znanje i vještine pokazalo 6 ekipa osnovnih škola iz Mikeuša, Voćina, Čađavice i Nove Bukovice, te slatinskih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića.
U kategoriji srednjih škole sudjelovala je samo ekipa Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine.

Za poznavanje materije o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, Hrvatskom Crvenom križu i aktivnostima HCK učenike su proteklih 40-tak dana pripremali njihovi mentori Milkica Sarajlić Kolundžija, Martina Vukičević, Bogumila Jaković, Đora Đorđević, Ljiljana Ivanković, Kristina Premec i Renata Grahovac, a za IOŠ Barbara Volenik Vidović.

Teoretskom i praktičnom znanju i vještinama pružanja Prve pomoći podučavao ih je mag. sestrinstva, zaposlenik Hitne medicinske službe VPŽ Marko Vlajnić.

Djelatnici OŠ Mikleuš na čelu s ravnateljem Draganom Kraljikom izvrsno su organizirali ovo natjecanje na čemu im je Crveni križ Slatina uputio veliku zahvalu kao i svima ostalima uključenima u realizaciju.  

U provedbi natjecanja bilo je angažirano oko 35 osoba među kojima šminkerice Ana i Vesna Bičanić koje su bile zadužene za realističan prikaz rana, te sudci na simuliranim radilištima Prve pomoći Ivica dr. Fotez i mag. sestr. Marko Vlajnić.

U kategoriji mladeži 1. mjesto osvojila je ekipa Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine.

U kategoriji podmlatka najbolja je bila ekipa OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, 2. mjesto osvojila je ekipa OŠ Mikleuš, a 3. ekipa OŠ Voćin.

Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije ostvarile su pravo nastupa na Međužupanijskom natjecanju (VPŽ i OBŽ) koje će se održati u Orahovici 11. travnja 2024. godine.

(mf; Izvor: CK Slatina, vj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button