DOGAĐANJANASLOVNICA

Održani 11. Dani elektroničkih medija

U Svetom Martinu na Muri jučer su završili 11.Dani elektroničkih medija, a na kojima su među 300-ak predstavnika televizijskih i radijskih nakladnika i djelatnika, bili i Robert Turkalj direktor Slatinskog informativnog centra ujedno i dopredsjednik Hrvatske udruge radijskih nakladnika koja je uz Agenciju za elektroničke medije i  Nacionalnu udrugu televizija i bila jedan od organizatora ovih dana, te gradonačelnik Denis Ostrošić kao predsjednik skupštine Radio Slatine čiji su djelatnici također sudjelovali na ovim susretima medijskih djelatnika. Ovi Dani ujedno su bili 11. dani interneta, 11. dani televizije i 24. dani radija.

U Svetom Martinu na Muri raspravljalo se  o autorskim pravima, ženama u medijima i novostima u raspodjeli sredstava Fonda za pluralizam medija.  Opravdano je najveći interes izazvala panel rasprava o potrebi izmjena i dopuna ili izrade novog Zakona o elektroničkim medijima.  Zanimljivu raspravu izazvalo je i pitanje uređivanja medijskih sadržaja na internetskim portalima i društvenim mrežama, gdje se, prema podacima Agencije za elektroničke medije, generira više od 90 posto govora mržnje, koja je i od velike većine govornika na samom otvorenju Dana elektroničkih medija označena kao glavni i ponajveći aktualni  problem hrvatskih medija. Trodnevnom skupu dan ranije prethodio je Sabor Hurin-a i Sjednica nacionalne udruge televizija, nakon kojih je održana dodjela godišnjih Hurin-ovih novinarskih nagrada.

Skup medijskih djelatnika održao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a otvorila ga je njegova izaslanica Jasna Vaniček Fila.
(dj/Foto: Damir Jukić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button