DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održane 2. športske igre u sklopu Memorijalnog turnira „Mario Grahovac i Željko Leich“

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruge HVIDR-a Slatina jučer su održane 2. športske igre u sklopu Memorijalnog turnira „Mario Grahovac i Željko Leich“.

Uoči samog Memorijala zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić i član udruge Josip Habl obišli su spomen obilježje na mjestu pogibije hrvatskih branitelja Maria Grahovca i Miroslava Zrinščaka te im polaganjem upaljenih lampiona odali počast.

Prigodom svečanog otvorenja Memorijala, u nazočnosti predstavnika Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica i ostalih braniteljskih udruga spomen na poginulog hrvatskog viteza Maria Grahovca, Željka Leicha koji se na žalost još uvijek vodi nestalim, ali i na dragovoljke Domovinskog rata Gordanu Loborec, Marion-Angeliku Strasser i Alojza Dvorskog koji su svoje živote izgubili 27. studenog, evocirali su predsjednici županijske i slatinske HVIDR-e Mato Bubaš i Ilija Nikolić kao i slatinska dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić, a potom je Tomo Grahovac otvorio Memorijal prisjećajući se s tugom u srcu i suzom u oku posljednjih dana svog sina Marija koji je kao pripadnik 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde i 136. slatinske brigade poginuo kod Popovca 26. studenoga 1991. godine  u 22.-goj godini života od zločinačkog rafala.

– Drago mi je da ste se po drugi put okupili na ovaj dan te na ovakav način dostojanstveno obilježite ono nešto najvrjednije što su ovi hrvatski branitelji dali za našu domovinu, a to je vlastiti život. Mogu samo poželjeti sretne i mirne dane za sve nas i zahvaliti još jednom što upravo u takvim danima sada i živimo, – istaknula je dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić.

– Teško vrijeme je za nas pripadnike brigade od 11. studenog do 12. prosinca, odnosno sve do masakra u Voćinu kada su ginuli naši vojnici, prijatelji, pripadnici 136. slatinske brigade. Mi se trudimo kao udruge da im odamo počast na razno razne načine, od organiziranja memorijala, utrka, do tribina i svega onoga što ide u prilog tome da se njihovo ime spomene na taj dan, – istaknuo je predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ i predsjednik Županijskog odbora za hrvatske branitelje, Mato Bubaš.

Športske igre branitelja održane su u visećoj kuglani i električnom pikadu.

U disciplini viseća kuglana najbolja je bila ekipa HVIDR-e Slatina, drugo mjesto pripalo je ZUiČ HVIDR-a VPŽ, a treće Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica.
U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Marko Marković iz slatinske HVIDR-e, drugi je bio Stevo Blašković, član TO UHDDR-a Bakić, a treći Darko Meter, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica.

U elektronskom pikadu prvo mjesto zauzela je ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, drugo HVIDR-a Slatina, a treće ZUiČ HVIDR-a VPŽ.
U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su bili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, prvo mjesto osvojio je Damir Bogati, drugo Dražen Hološi, a treće Borislav Škafar.

Po završetku športskih igara branitelji su sudjelovali na tribini održanoj u Hrvatskom domu u Slatini pod nazivom „„Žene u Domovinskom ratu“ na kraju koje su medalje i zahvalnice najboljim pojedincima i ekipama uručili predsjednici županijske i slatinske HVIDR-e, Mato Bubaš i Ilija Nikolić te majke poginulih pripadnica 136. slatinske brigade Gordane i Marion-Angelike, Ruža Loborec i Mara Strasser.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, HVIDR-a Slatina)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button