DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana završna svečanost projekta slatinske HVIDR-e „Istina o pobjednicima“

Jučer je u maloj vijećnici Grada Slatine održana završna svečanost ovogodišnjeg projekta Udruge HVIDR-a Slatina „Istina o pobjednicima“ gdje su nagrađeni učenici čiji su literarni radovi na temu „Putevima 136. brigade“ proglašeni najboljima.
Ove je godine 11 nagrađenih učenika osnovnih škola iz Slatine i susjednih općina koje su ove godine sudjelovale u projektu „Istina o pobjednicima“ kroz koji je provedena terenska nastava u sklopu koje su učenici posjetili Spomen sobu Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina, obišli bivšu crtu obrane grada Slatine i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježjima njihove pogibije, te posjetili Voćin.

Učenike, njihove učitelje i ravnatelje škola pozdravio je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić koji je podsjetio da HVIDR-a već dugi niz godina provodi ovaj projekt uz potporu Grada Slatine i općina Mikleuš, Čađavica, Nova Bukovica i Voćin.
Drago mi je da su djeca kroz ove literarne radove napisala svoje utiske o tome što su vidjeli i doznali.
Uspjeh je prije svega što su djeca bila i vidjela istinu o pobjednicima, jer na nama starima je da prenesemo mladima istinu – da se ne zaboravi.“
  – istaknuo je Nikolić te najavio od sljedeće godine proširenje ovog projekta izdavanjem jedne male knjižice koja bi sažela sva događanja o Domovinskom ratu u slatinskom kraju kroz cijelu godinu, gdje bi djeca svojim likovnim i literarnim radovima, poezijom i fotografijom pokušala dočarati tu 1991. godinu onako kako ju oni vide.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom još jednom izrazio podršku Grada Slatine ovom projektu, te pozdravio izdavanje ove knjižice budući da vrijeme brzo prolazi, a na taj bi se način spriječio zaborav svega onoga što se ne smije zaboraviti, uspomena koja je prije svega najvažnija roditeljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, ta uspomena treba ostati kao jedno trajno svjetlo koje gori u svima nama.
Izrazivši iskrene čestitke povodom božićno-novogodišnjih blagdana pozvao je učenike da iskoriste školske praznike za druženje na klizalištu i u Božićnom parku koji nudi razne sadržaje, te im uručio prigodne darove.

Na kraju se predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić uručivanjem zahvalnica, još jednom zahvalio za sudjelovanje u projektu, ravnateljima škola i gradonačelniku Ostrošiću, a posebne riječi zahvale uputio članovima HVIDR-e Marku Markoviću i Josipu Hablu koji su učenike pratili kroz cijelu terensku nastavu.

Najbolje literarne radove ove su godine napisali:

Tin Hinek, 7.a., OŠ Voćin

Anamarija Marošević, 7.a, Marija Balog, 7.c i Tara Horvat, 7.c., OŠ Eugena Kumičića Slatina

Gabriela Kovačević, 7.a, OŠ Josipa Kozarca, Slatina

Antonela Baltić, 7.r., Anamaria Podharški, 7. r. i Jana Grabar, 7. r., OŠ Mikleuš

Ana Križetić, 7. r. i Monika Nikšić, 7. r., OŠ Vladimira Nazora N. Bukovica

Petra Piskać, 7.a., OŠ Davorin Trstenjak Čađavica.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button