DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINEPROJEKTI I NATJEČAJI

Održana završna konferencija projekta “Zaželi 3 – Općina Čađavica”

Danas (utorak) je u čađavačkom mjesnom domu održana završna konferencija projekta “Zaželi 3 – Općina Čađavica”. 
 
Na konferenciji je nazočio načelnik Općine čađavica Mirko Rončević, te predstavnici Zavoda za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, predstavnici Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA), žene koje su zaposlene na projektu s voditeljicom, zaposlenici Općine Čađavica, predstavnici javnih tvrtki i institucija koje su bili partneri u projektu, kao i predstavnici lokalnih medija. 
 
Prezentaciju samog završenog projekta “Zaželi 3 – Općina Čađavica” održala je voditeljica istog Tea Čapo, pa su nazočni na konferenciji mogli saznati da je projekt iz programa “Zaželi” dio “Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, a Općina Čađavica se samostalno, kao nositelj projekta, prijavila na poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, gdje je HZZ bio posredničko tijelo. Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave pružila je VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Kroz projekt je bilo zaposleno 10 žena s područja općine Čađavica i jedan voditelj, odnosno voditeljica projekta, koji je trebao obuhvaćati 60 krajnja korisnika. Cilj projekta bio je omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada te povećanje kvalitete života za krajnje korisnike. 
 
 
– Kroz ovaj projekt je zaposlena jedna voditeljica i deset žena koje su pružale potporu i podršku za šezdeset, a na kraju je taj broj bio sedamdeset i dvije starije osobe i/ili osobe u nepovoljnom položaju na području općine Čađavica. Svojim radom i aktivnostima, zaposlene žene su poboljšale kvalitetu života krajnjih korisnika, kao što su dostava namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, čišćenje stambenog prostora, radovi na okućnici, održavanje higijene, podrška kroz razgovor i druženje. Za šezdeset, odnosno sedamdeset i dva krajnja korisnika tijekom provedbe projekta nabavljene su i dostavljene higijenske i kućne potrepštine – zaključila je voditeljica Čapo. 
 
Načelnik Rončević pohvalio je ovaj, kao i prijašnja dva projekta “Zaželi” koji su provedeni na području općine Čađavica.
 
– Pozdravljam sve ovdje nazočne te se zahvaljujem svima koji su radili na ovom projektu. Kroz sva tri provedena projekta “Zaželi” smo vidjeli da imamo stvarnu potrebu za takvim hvale vrijednim projektima, jer smo kroz njih pomogli one koji sami sebi pomoći ne mogu. Zasigurno su ovi projekti jedni od boljih poteza države što je dala ovim ruralnim krajevima da se kroz te socijalne projekte pomogne onima koji su u nepovoljnom položaju. Mi smo imali planirano šezdeset krajnjih korisnika, a na kraju se ispostavilo da sedamdeset i dvije osobe trebaju pomoć. Po saznanjima, u najavi je raspisivanje novog natječaja projekta “Zaželi” i mi već sad pripremamo potrebnu dokumentaciju kako bi bili spremni prijaviti se kada za to dođe vrijeme. Nadam se da ćemo proći na natječaju i da ćemo prije zimskog perioda, jer to je najkritičnije vrijeme za krajnje korisnike, s projektom “Žaželi 4 – Općina Čađavica” započeti, a koji bi trebao trajati tri godine – rekao je načelnik Rončević. 
 
 
Vrijednost projekta “Zaželi 3 – Općina Čađavica” bila je 65.274,14 eura, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 
 
Nakon prezentacije završenog projekta upriličen je prigodni domjenak s obzirom na to da je isti predviđen kroz financiranje za završnu konferenciju te se kao takav mora provesti.
nm (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button