Home / DOGAĐANJA / Održana sveta misa i zaziv Duha Svetoga za učenike OŠ Josipa Kozarca

Održana sveta misa i zaziv Duha Svetoga za učenike OŠ Josipa Kozarca

Povodom početka nove školske godine u župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić održao je, za učenike Osnovne škole Josipa Kozarca, svetu misu i zaziv Duha Svetoga.
Zaziv Duha Svetoga se održava svakog rujna na početku nove školske godine za učenike osnovnih škola na području grada Slatine.
Pod vodstvom vjeroučiteljice Ljiljane Ivanković i ostalih učitelja škole, učenici nižih razreda na misi u crkvi sv. Josipa sudjelovali su jučer prijepodne, a učenici viših razreda poslijepodne. Tijekom mise zaziva se Duh Sveti, odnosno Gospodin, da blagoslovi učitelje, djecu i roditelje, kako bi svima bilo lakše učiti i ostvariti ciljeve u novoj školskoj godini.

– Zajedno smo molili, razgovarali o Evanđelju i uputili Bogu molitve za početak nove školske godine. Uvijek je važan svaki novi početak. Tijekom godine puno se puta umorimo, često postajemo nezainteresirani za svoje dužnosti, ulijenimo se… uslijed čega dolaze loši rezultati i loše ocjene.
Novi je početak značajan jer donosimo važne životne odluke, a potom je važno truditi se živjeti i činiti sve kako bi te odluke poštovali cijele godine
, – rekao je župnik Hrgić, koji je učenicima govorio o značenju odluke da u ovoj školskoj godini budu vrijedni, marljivi i dobri.
– Izvršavati na vrijeme svoje dužnosti, u školi poštovati i slušati učitelje, a doma roditelje, te živjeti u kršćanskoj vjeri jer Bog nagrađuje marljive, put je da izrastete u dobre i velike ljude, – zaključio je župnik Hrgić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Poznat konačan izgled Ličke kuće u Slatini

Jučer se u prostorima zgrade Centra nevladinih udruga sastao upravni odbor Udruge Ličana Vila Velebita ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org