NASLOVNICAOPĆINE

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nova Bukovica

U novoobnovljenom Hrvatskom domu kulture u Novoj Bukovici, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Nova Bukovica, uoči koje su načelnik Općine Nova Bukovica Željko Vencl, ministar Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, odali počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, kao i prvom predsjedniku Republike Hrvatske, dr. Franji Tuđmanu.Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mario Brzica, a mnogobrojnim gostima, među kojima su bili, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra u istom ministarstvu Dragan Jelić, saborski zastupnik Josip Đakić i Tomislav Žagar, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i mnogi drugi, pozdravio je načelnik Općine Nova Bukovica Željko Vencl. On je naglasio kako je Nova Bukovica u kratkom vremenu bila jedno veliko gradilište, pa se tako gradila kanalizacija, zgrada ambulante, krovište Župne crkve…
U ime nazočnih načelnika s područja Virovitičko-podravske županije, skorašnji blagdan Velike Gospe, svim žiteljima Nove Bukovice čestitao je načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek. Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak pohvalila je odličnu suradnju Županije s općinom Nova Bukovica koja je pokazala da i manje općine mogu imati puno kvalitetnih projekata. Saborski zastupnik Josip Đakić, podcrtao je kako su sva obećanja, čelnika Općine Nova Bukovica, koja su dana, izvršena na dobrobit svih žitelja cijele ove općine. Ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Tomislav Tolušić, potvrdio je kako su sva obećanja ispunjena i kako se u budućnosti, na jedan od EU natječaja planira prijaviti i izgradnja sportske dvorane u Novoj Bukovici.
Potom su podijeljena javna priznanja povodom dana općine Nova Bukovica. Tako je Srebrnu plaketu Općine Nova Bukovica dobio Saša Kovačević, viši znanstveni suradnik na Institutu za arheologiju Zagreb i voditelj arheoloških istraživanja na prapovijesnom llokalitetuNova Bukovica Sjenjak od 2000. do 2015. godine. Zahvalnice Općine Nova Bukovica dobili su: Lareta Žubrinić, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, Tanja Fuljek, predsjednica KUD-a Lipa Nova Bukovica, Josip Lovrečić, priznati uzgajivač konja hrvatskih hladnokrvnjaka iz Nove Bukovice, te Komrad d.o.o. iz Slatine. Osim toga, zahvalnice su dobili i maratonci Glasnika istine.

Na kraju sjednice Saša Kovačević je predstavio arheološke lokalitete važne za europsku arheologiju, među kojima je i Nova Bukovica, te su svojim nastupom svečanu sjednicu uveličali članovi KUD-a “Lipa” iz Nove Bukovice. (www.vpz.hr, Fotografije: Marko Telišman)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org