Home / NASLOVNICA / Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Nova Bukovica
dav

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Nova Bukovica

Središnje obilježavanje Dana Općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije održano je jučer u Novoj Bukovici svečanom sjednicom Općinskog vijeća.
Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred križa na novobukovačkom groblju, a potom i ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Vijence su položila izaslanstva Općine, načelnik Tomislav Bračun, njegov zamjenik Tomislav Dereš te predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik i njegova zamjenica Anica Milosavljević, zatim saborski zastupnici Tomislav Žagar i Domagoj Hajduković, ispred Virovitičko-podravske županije zamjenik župana Darko Žužak, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, kao i predstavnici Udruge žena “Bukovica u srcu” predsjednica Slavica Čizmar i Lidija Nikić, a potom je molitvu izmolio novobukovački župnik vlč. Mario Matijević.

Domaćini i gosti obišli su i Zavičajni muzej i Etno park gdje ih je o aktivnostima Udruge „Bukovica u srcu“, koja je inače osnivač i Muzeja i Etno parka, upoznala predsjednica Slavica Čizmar.

Svečanu sjednicu u novobukovačkom Hrvatskom domu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik, naznačivši odgovornost i značaj vijećnika u lokalnoj zajednici, dok je o provedenim i započetim projektima te planovima u idućem razdoblju govorio načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun.

Tom je prigodom između brojnih projekata istaknuo izgradnju dijela nogostupa u Zagrebačkoj ulici u duljini od 850 metara i plan za njegovo dovršenje ostvarenom potporom u iznosu od 100.000,00 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Općina je u procesu nabave i za dovršetak nogostupa u Miljevcima u duljini od 850 metara.
Sanirano je krovište na mjesnom domu u Bukovačkom Antunovcu koji je ujedno nominiran za energetsku obnovu.
Izgrađena je vodovodna mreža u dijelu naselja Dobrović koji nije bio pokriven vodovodom.
U Donjoj Bukovici je saniran dio društvenog doma, gdje je uređen i opremljen prostor Mjesnog odbora, a u planu je i sanacija dijela krovišta.
Brezik je dobio novo dječje igralište uz mjesni dom, a slijedi daljnje uređenje okoliša i opremanje unutrašnjosti.
Općina je i ove godine sudjelovala u obnovi župne crkve u Novoj Bukovici u iznosu od 60 tisuća kuna, te dodatnih 15 tisuća za radove na crkvenom tornju.
Načelnik Bračun istaknuo je i odličnu suradnju s institucijama, udrugama i klubovima s područja općine i šire te svim mještanima općine čestitao Dan Općine i blagdan Velike Gospe.

Riječi podrške i čestitke povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputili su saborski zastupnici Tomislav Žagar i Domagoj Hajduković, te zamjenik Virovitičko-podravskog župana Darko Žužak.
Svečanoj sjednici uz slab odaziv novobukovačkih vijećnika nazočili su brojni gosti: zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, zamjenik gradonačelnice Grada Orahovice Dalibor Fofonjka, načelnici općina: Crnac Mato Damjan, Mikleuš Milan Dundović i Sopje Berislav Androš, te predstavnici raznih institucija i udruga.

Svojim nastupima svečanost su uveličali članovi Kulturno umjetničkog društva Lipa Nova Bukovica i Matice slovačke Miljevci. (mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org