Home / NASLOVNICA / Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Nova Bukovica
dav

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Nova Bukovica

Središnje obilježavanje Dana Općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije održano je jučer u Novoj Bukovici svečanom sjednicom Općinskog vijeća.
Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred križa na novobukovačkom groblju, a potom i ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Vijence su položila izaslanstva Općine, načelnik Tomislav Bračun, njegov zamjenik Tomislav Dereš te predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik i njegova zamjenica Anica Milosavljević, zatim saborski zastupnici Tomislav Žagar i Domagoj Hajduković, ispred Virovitičko-podravske županije zamjenik župana Darko Žužak, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, kao i predstavnici Udruge žena “Bukovica u srcu” predsjednica Slavica Čizmar i Lidija Nikić, a potom je molitvu izmolio novobukovački župnik vlč. Mario Matijević.

Domaćini i gosti obišli su i Zavičajni muzej i Etno park gdje ih je o aktivnostima Udruge „Bukovica u srcu“, koja je inače osnivač i Muzeja i Etno parka, upoznala predsjednica Slavica Čizmar.

Svečanu sjednicu u novobukovačkom Hrvatskom domu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik, naznačivši odgovornost i značaj vijećnika u lokalnoj zajednici, dok je o provedenim i započetim projektima te planovima u idućem razdoblju govorio načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun.

Tom je prigodom između brojnih projekata istaknuo izgradnju dijela nogostupa u Zagrebačkoj ulici u duljini od 850 metara i plan za njegovo dovršenje ostvarenom potporom u iznosu od 100.000,00 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Općina je u procesu nabave i za dovršetak nogostupa u Miljevcima u duljini od 850 metara.
Sanirano je krovište na mjesnom domu u Bukovačkom Antunovcu koji je ujedno nominiran za energetsku obnovu.
Izgrađena je vodovodna mreža u dijelu naselja Dobrović koji nije bio pokriven vodovodom.
U Donjoj Bukovici je saniran dio društvenog doma, gdje je uređen i opremljen prostor Mjesnog odbora, a u planu je i sanacija dijela krovišta.
Brezik je dobio novo dječje igralište uz mjesni dom, a slijedi daljnje uređenje okoliša i opremanje unutrašnjosti.
Općina je i ove godine sudjelovala u obnovi župne crkve u Novoj Bukovici u iznosu od 60 tisuća kuna, te dodatnih 15 tisuća za radove na crkvenom tornju.
Načelnik Bračun istaknuo je i odličnu suradnju s institucijama, udrugama i klubovima s područja općine i šire te svim mještanima općine čestitao Dan Općine i blagdan Velike Gospe.

Riječi podrške i čestitke povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputili su saborski zastupnici Tomislav Žagar i Domagoj Hajduković, te zamjenik Virovitičko-podravskog župana Darko Žužak.
Svečanoj sjednici uz slab odaziv novobukovačkih vijećnika nazočili su brojni gosti: zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, zamjenik gradonačelnice Grada Orahovice Dalibor Fofonjka, načelnici općina: Crnac Mato Damjan, Mikleuš Milan Dundović i Sopje Berislav Androš, te predstavnici raznih institucija i udruga.

Svojim nastupima svečanost su uveličali članovi Kulturno umjetničkog društva Lipa Nova Bukovica i Matice slovačke Miljevci. (mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

x

Check Also

Lampioni za najveću žrtvu Domovinskog rata – Odavanjem počasti Gradski odbor SDP-a Slatine obilježio Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Gradski odbor SDP-a Slatine na čelu s predsjednicom Ksenijom Plantak uz prisustvo saborske zastupnice Martine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org