DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice grada Slatine

U prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Slatina danas (19. prosinca) je održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Slatine.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i vatrogasne himne te održane minute šutnje za sve preminule vatrogasce i hrvatske branitelje, skupštinu je otvorio i vodio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević. Za radno voditeljstvo skupštine izabrani su Branko Belošević kao predsjednik, Zlatko Borovec i Silvija Vukovski kao članovi, Jovana Prpić za zapisničara te Dalibor Pokupčić i Josip Vajnhal kao ovjerovitelji zapisnika. Za članove verifikacijskog povjerenstva izabrani su Josip Bićanić kao predsjednik te Leo Podboj i Danijel Kramarić kao članovi.

Sjednici je od 23 člana predsjedništva prisustvovalo 20 članova.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine izneseni su te razmotreni i jednoglasno prihvaćeni Financijski plan i Program rada za 2023. godinu. Također je prihvaćen i Prijedlog II izmjene i dopune financijskog plana za 2022. godinu.

U ime Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije predsjednicima i zapovjednicima se obratila Mateja Fras Venus koja je izrazila nezadovoljstvo nedostatkom obuke i edukacije među vatrogascima.

– Kroz izvjesno vrijeme ćemo imati vrhunsku opremu i vozila i sve ostalo što to prati, ali nećemo biti dovoljno educirani za korištenje toga svega. Smatram da bi svi predsjednici i zapovjednici kao odgovorne osobe svojih vatrogasnih postrojbi u svojim mjestima trebali malo više dati od sebe vezano za edukaciju i obuku. Edukacije su potpuno besplatne, potrebna je samo dobra volja i slobodno vrijeme kako biste se priključili i napredovali u svojim zvanjima. Svi zajedno moramo napredovati i tako povećati kvalitetu vatrogastva Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Županijska vatrogasna zajednica je jaka onoliko koliko je jak naš najslabiji DVD, – rekla je Fras Venus te predsjednicima i zapovjednicima poručila da se prime knjige i posla i polože stručni ispit za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima, nakon čega je svima čestitala Božić i Novu godinu.

Na samome kraju se u ime Grada Slatine prisutnima obratio i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok koji je svima poželio sretne božićne i novogodišnje blagdane te puno uspjeha i sreće u sljedećoj godini.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button