DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana sjednica predsjedništva Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije

Danas je u prostorijama „Posjetiteljsko-interpretacijskog centra EPIcentar Sequoia“ u Slatini održana radna sjednica predsjedništva Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici je nazočilo četiri od pet članova predsjedništva, a uz predsjednika Udruge Jurice Culeja sjednici su prisustvovali i potpredsjednik Saša Matijević, tajnik Hrvoje Selenić te član predsjedništva Dino Mataz, dok je peti član Mihael Puljić svoj nedolazak opravdao.

Na sjednici predsjedništva razgovaralo se o odrađenim aktivnostima kao i o planiranima za nadolazeće razdoblje.
Tako su analizirane sve aktivnosti koje je Udruga odradila od osnivačke skupštine koja je održana u studenom prošle godine pa do zadnje koja je odrađena u Orahovici prilikom obilježavanja „32. obljetnice ustroja A satnije Zbora narodne garde“. Isto tako razgovaralo se o terminskom planu provođenja projektnih aktivnosti koje je Udruga prijavila putem natječaja raznih institucija.

Udruga će krenuti s realizacijom projekta „Izrada dokumentarnog serijala „5 minuta Domovinskog rata – bivša općina Podravska Slatina“ (I. blok)“.
Projekt se odnosi na izradu kratkih dokumentarnih filmova s ciljem približavanja navedene tematike mlađim naraštajima, poglavito osnovnoškolskim i srednjoškolskim uzrastima. Cilj prvog bloka serijala je obuhvatiti važnije poznate, ali i one manje poznate trenutke Domovinskog rata na području nekadašnje općine Podravska Slatina. Prvi blok serijala obuhvaćat će teme kronološki poredane od početka ratnih djelovanja pa sve do kraja 1991. godine

Drugim projektom „Izrada dokumentarnog serijala „5 minuta Domovinskog rata – bivša općina Podravska Slatina“ (II. blok) želi se prikazati Operacija Papuk ’91, Oslobođenje slatinske vojarne i karaula, Prva granatiranja bivše općine Podravska Slatina/ raketiranja JRZ-a, Sanitet i medicinsko osoblje tijekom Dom. Rata te Voćinsku tragediju.

Isto tako, realizacijom projekta „Vi ste naš ponos, mi smo Vaša snaga“, Udruga želi podignuti samosvijest, stvoriti pozitivnu percepciju javnosti o ulozi i važnosti doprinosa hrvatskih branitelja i dragovoljaca u obrani suvereniteta RH u Domovinskom ratu i vrijednosti u društvu te općenito svih onih koji su dali svoje živote za obranu suvereniteta RH u Domovinskom ratu. Projektom će se održati biciklijada „Slatina za Voćin!“, sportski susreti, edukativna predavanja kroz audio-vizualne prezentacije te razna druga događanja kroz koja će se promicati vrijednosti Domovinskog rata.

– Navedenim aktivnostima ostvarit ćemo ciljeve Udruge koje smo si na osnivačkoj skupštini postavili kao zadane. Svakim danom naša Udruga broji sve veći broj članova te onih koji su zainteresirani sudjelovati u radu naše Udruge. Nadolazeće razdoblje bit će vrlo izazovno te će od članova Udruge zahtijevati puni angažman kako bi se realizirali zacrtani ciljevi. Isto tako Udruga će pored projekata koje provodi sama sudjelovati i u drugim projektima na kojima sudjelujemo kao partneri te tako pomoći srodnim udrugama u realizaciji njihovih projekata. S odmakom od 30 godina, svjesni smo činjenice da je braniteljska populacija sve starija te da su nužne nove ideje, novi projekti kojima bi se doprinijelo očuvanju vrijednosti domovinskog rata te našim projektima želimo očuvati vrijednosti te promicati istinu o Domovinskom ratu. Ovim putem zahvaljujemo svima koji podupiru naš rad te koji na bilo koji način pomažu u radu naše mlade Udruge te pozivamo sve zainteresirane da se nam se priključe, – poručio je predsjednik Udruge Jurica Culej.
(mf/Izvor: UDHBVPŽ)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button