ŽUPANIJA

Održana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Virovitica

Pod predsjedanjem predsjednika HGK – ŽK Virovitica Zlatka Pleše, 4. ožujka održana je druga sjednica Gospodarskog vijeća. Sjednici je uz članove Gospodarskog vijeća prisustvovao i zamjenik župana Marijo Klement.

Moderatorica Ane Radović (Media val) dala je kratki uvod o projektu HGK Digitalna komora, pri čemu je istakla da je Digitalna komora informacijsko- komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Na portalu digitalnakomora.hr tako je potpuno besplatno dostupno sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija) kojima će se ubrzati međusobna komunikacija i unaprijediti odnosi, digitalizirat će se izdavanje dokumenta za javne ovlasti te će se omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira. Kroz projekt Digitalna komora HGK će potencijalne izvore financiranja učiniti dostupnijima te će omogućiti kvalitetniju promociju proizvoda i usluga.

Viši stručni suradnici Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK Šimun Buzov i Toni Rajšić predstavili su platformu digitalnakomora.hr, a predsjednik Zlatko Pleša pozvao je sve nazočne da se prijave u sustav Digitalne komore koji će im sa ponuđenim uslugama biti od koristi za poslovanje.

Direktorica Kristina Pleša je članovima Gospodarskog vijeća predstavila Izvješće o radu ŽK Virovitica za 2019. godinu te Plan rada ŽK Virovitica za 2020. godinu. Također, prezentirala je niz aktivnosti oko organizacije sajma Viroexpo u koje je uključena ŽK Virovitica.

Zamjenik župana Marijo Klement Virovitičko-podravske županije, osvrtnuo se također na pripreme oko sajma Viroexpo koje idu po planu te konstatirao da generalne zabrane okupljanja u Republici Hrvatskoj nema, a nada se da ih neće ni biti.
Svakodnevno su u kontaktu s Nacionalnim stožerom i za sada je situacija pod kontrolom. Trenutno se radi na izgradnji i opremanju štandova, a ove godine na sajmu ima 600 izlagača i 14.000 m2 vanjskog prostora što je najviše do sada.
Pozvao je sve da posjete ovogodišnji sajam i zabave se uz brojna gospodarska i kulturna događanja u okviru sajma.

Predsjednik ŽK Virovitica pozvao je sve nazočne članove Gospodarskog vijeća na sajam Viroexpo i da 12. ožujka dođu na Gospodarski forum „Republika Njemačka – zemlja partner“ koji će se održati u Gradskom muzeju Virovitica u 15 sati, a na kojem će između ostalog biti prezentirani i primjeri dobre prakse tvrtki koje posluju u Hrvatskoj i u njemačkom su vlasništvu. To su tvrtke Anka d.o.o. Slatina i Sano d.o.o. Popovača.
(www.hgk.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button