DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana redovna skupština Kinološke udruge Slatina

Danas (četvrtak) je u prostorijama restorana Stari podrum održana redovna godišnja Skupština Kinološke udruge Slatina.

Od upisanih 18 članova, skupštini je prisustvovalo njih 11. Predsjednik udruge Martin Bišćan pozdravio je sve prisutne i pročitao Dnevni red kao početak radnog djela Skupštine.

Jednoglasno su usvojene prve točke Dnevnog reda po kojima je i nadalje na dužnosti radnog tijela, tj. predsjednika udruge ostao Martin Bišćan. Zapisničar je i dalje Mario Šimek, a ovjerovitelji zapisnika su Danijela Šimek i Suzana Dlab. U verifikacijskoj komisiji su Filip Košutić i Damir Mandl. Potom je predsjednik podnio kratko Izvješće o radu udruge za 2023. godinu u kojoj je naveo organiziranu smotru i ispit prirođenih osobina (IPO) za ptičare i goniče koja se održala u domu Lovačke udruge “Sokol” Gornji Miholjac. Posebno je naveo izuzetno zalaganje člana Marija Dušaka koji je protekle godine vodio svoje alpske brak jazavčare na brojna natjecanja gdje je osvojio brojne nagrade.

Nakon pročitanih izvješća blagajnika, nadzornog odbora, stegovne komisije, Mario Dušak koji je voditelj uzgojne skupine u udruzi, izložio je i izvješće o uzgoju u kojem je naveo prijavljena legla i to 7 legla alpskih brak jazavčara, 1 leglo bavarskog krvosljednika i 1 leglo njemačkog lovnog terijera. Sva su izvješća jednoglasno usvojena te se moglo prijeći na planove za 2024. godinu.

Predsjednik je kao plan naveo smotru i ispit prirođenih osobina za ptičare i goniče jer je prošle godine bila dosta posjećena. Također je predložio organizaciju ispita na krvnom tragu i ispit prirođenih osobina za krvosljednike.
Valja napomenuti da se razmatra i organizacija revije pasa koja je prije par godina bila izuzetno posjećena. Tada se održavanje ove vrlo zanimljive manifestacije odvijalo u središnjem parku 136. slatinske brigade, ali budući da je u istom zabranjeno dovoditi pse čak i na povodniku te je zabrana jasno iskazana znakovljem u narednim godinama ona nije ponovljena. Udruzi je ponuđena druga lokacija koja je dosta dislocirana od samog centra grada te sama revija vjerojatno ne bi bila toliko posjećena. Članovi Kinološke udruge bi ipak željeli ponoviti ovu manifestaciju jer ju građani Slatine i dan danas spominju te će uputiti upit prema gradskim tijelima, ne bi li se ipak moglo omogućiti održavanje u gradskom parku.

Mario Dušak

O planovima za posjećivanje izložbi i utakmica pasa razmijenili smo par riječi s Mariom Dušakom koji je i najaktivniji po tom pitanju. Prošle godine je posjetio brojne izložbe od kojih izdvajamo međunarodnu izložbu Bogatić i Kovin u Srbiji, u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, te kod nas u Osijeku, Požegi i Slavonskom brodu. Valja napomenuti da je na svim tim izložbama sa svojim alpskim brak jazavčarima pokupio sve prve nagrade te se sada priprema za veliku svjetsku izložbu gdje će biti oko 20.000 pasa i koja će se održati u Zagrebu krajem travnja.

Na kraju skupštine za sve članove je priređen prigodan domjenak gdje su se nastavili družiti, razmjenjivati iskustva i predlagati ideje i planove za budućnost. Predsjednik je spomenuo kako treba poraditi na promicanju kinološke kulture i ustrajati u pokušaju uključivanja novih članova u udrugu. Svi sadašnji i budući vlasnici pasa su dobrodošli i udruga će im pomoći i u obuci i socijalizaciji njihovih ljubimaca. Tu su i druženja, aktivnosti i razmjena iskustava. Priključite se već danas!

(Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button