DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana redovna i izborna godišnja skupština Nogometnog kluba “Slavonija” Sladojevci

Jučer je u prostorijama DVD-a Sladojevci održana redovna i izborna godišnja skupština NK Slavonija Sladojevci s početkom u 19:00 sati.

Sjednicu je otvorio dosadašnji predsjednik Dalibor Pokupčić koji je pozdravio sve prisutne te nakon odsvirane himne i održane minute šutnje u čast svih poginulih i preminulih članova kluba prezentirao izvješće o radu kluba u protekloj godini.

– U natjecateljskoj sezoni 2022./23. klub se natječe u dvije uzrasne kategorije, juniori i seniori. Juniori završavaju sezonu na drugom mjestu, a seniori na sedmom mjestu Prve županijske lige. U ljetnoj stanci klub sudjeluje na turniru te organizira Memorijalnu utakmicu “Za Dekija” na kojoj se okupio velik broj bivših igrača i prijatelja kluba. U nadolazeću natjecateljsku sezonu klub ulazi s tri uzrasne kategorije U-13, juniori i seniori. Nažalost, zadnjih dana prijelaznog roka iz raznoraznih razloga odlazi nam dosta igrača čiji je manjak teško nadoknaditi – rekao je Pokupčić te nadodao kako je klub iz vlastitih sredstava i vlastitim radom, ali isto tako uz pomoć sponzora nabavio i postavio rasvjetu na dijelu terena i nabavio potreban materijal i sredstva za postavljanje rasvjete na ostatku terena, čime će biti omogućeno kvalitetnije održavanje treninga u poslijepodnevnim i večernjim satima. U suradnji s Gradom Slatinom dogovorena je izgradnja pomoćnog terena na kojemu bi se odigravale utakmice mlađih kategorija, a dijelom su obnovljene i prostorije kluba.

Podnijeto je detaljno izvješće o radu, financijsko izvješće i izvješće nadzornog odbora te se moglo prijeći na razrješenje dužnosti dosadašnjeg vodstva kluba i pristupiti glasovanju.
Budući da su dosadašnje točke jednoglasno prihvaćene, krenuo je izborni dio skupštine.
Jednoglasno je izabrana nova predsjednica kluba Matea Malenjak, a za potpredsjednika kluba je izabran Mile Pokopčić.

Izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora u čijem su sastavu: Matea Malenjak, Mile Pokopčić, Antonio Radonjić, Marko Galešić, Štefan Hranić, Igor Pelikan, Zlatko Tomljanović, Mario Pohiba i Mihael Derdić.
Za nove članove Nadzornog odbora također su jednoglasno izabrani Ivan Hranić, Josip Vajnhal i Milan Hranić.

Novoizabrana predsjednica Matea Malenjak se zahvalila na ukazanom povjerenju i izložila novi plan rada za nadolazeću sezonu s brojnim aktivnostima iz kojeg izdvajamo:

  • Predlaganje, razgovori i animacija novih članova u udrugu,
  • Češće održavanje sjednica i sastanaka i podnošenje izvješća o trenutnim aktivnostima,
  • Praćenje financijskog stanja u udruzi,
  • Apliciranje na natječaje,
  • Razgovor s predstavnicima Grada Slatine i lokalne samouprave,
  • Dovršavanje uređenja igrališta, te servisiranje alata i strojeva potrebnih za održavanje istog,
  • Uređenje prostorija kluba i nabava sportske opreme.

– Glede seniorskih ekipa, trebamo osigurati prijevoz na gostujuće utakmice, provoditi treninge i po potrebi dovoditi pojačanja. Trebamo osigurati ostanak u premijer ligi. Naravno da je u našem planu i organiziranje tradicionalne Memorijalne utakmice “Za Dekija”. Što se tiče mlađih kategorija, trebamo pokrenuti još jednu mlađu kategoriju i animirati djecu i roditelje kako bi se povećao broj djece u klubu. Trebamo se prijavljivati na razne turnire i osigurati dvoranu za treninge u zimskom periodu – istaknula je Matea.

Skupštini su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Mario Klement i predsjednik Gradskog vijeća grada Slatine Tomo Tomić. U par riječi su podržali i čestitali novoizabranom vodstvu kluba iskazavši podršku i najavivši dobru suradnju i u budućnosti.
Nakon uspješno odrađenog radnog dijela skupštine za sve prisutne je upriličen domjenak i nastavak druženja.

Na kraju bismo ipak izdvojili par rečenica koje je rekla Matea Malenjak, prva predsjednica nogometnog kluba na našim prostorima: “Smatram da klub nije predsjednik, tajnik, potpredsjednik ili bilo koji pojedinac, već smo klub svi mi koji radimo i doprinosimo dobrobiti kluba.”

(Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button