DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana Redovna godišnja Skupština Društva “Naša djeca” Slatina: Udruga uskoro u vlastitom prostoru

U petak, 3. ožujka u Hrvatskom domu u Slatini održana je Redovna godišnja izvještajno-programska Skupštinu Društva “Naša djeca” Slatina. Za raspjevani ulazak u skupštinu pobrinuli su se mališani zbora Raspjevani mališani, Dječjih kutaka Slatina, Senkovac, Nova Bukovica i Josipovo.

Osim uobičajenih točaka dnevnog reda Skupštine, pored izvješća o radu Društva “Naša djeca” Slatina kroz prošlu godinu kao i planu rada u 2017. godini, svoj rad kratkim prezentacijama predstavili su Dječji forum Mladost, Dječji forum Osmijeh, Likovna radionica pri Dječjem vrtiću Suncokret, dječji kutak Veseli sat Slatina, Senkovac, Josipovo i Nova Bukovica.

Sažeti izvještaj o radu Udruge okupljenima ja prezentirala predsjednica Snježana Pačarić, koja je ovom prilikom članove obradovala informacijom da nakon 65 godina postojanja Udruga napokon dobiva svoj vlastiti prostor. Naime, tvrtka Hrvatski Telekom ustupiti će Udruzi bez naknade na korištenje prostor u dvorištu pošte. Predsjednica Pačarić istaknula je da je za iduću godinu financijskim planom predviđeno značajno više sredstava, u iznosu od 80ak tisuća kuna, pa se i dalje nada podršci Grada Slatine kao i županije Virovitičko-podravske.

Od brojnih aktivnosti članova Udruge koje je kronološki prezentirala tajnica Udruge Sanela Tot istaknuti ćemo brojne kreativne radionice, sudjelovanje u akcijama „Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš“,  Slatinskom sajmu cvijeća, dječjoj priredbi  „Svijet mašte“, Cvjetnom korzu, akciji „Neka odrastanje bude dječja igra“ i na Sajmu obrtništva, kreativnosti i inovativnosti, Festivalu slatinskih talenata, slatinskoj Rolijadi, akciji „Hodanjem do zdravlja“, na manifestaciji „Dani kruha i plodova jeseni“ a organizirali su i  promociju dvojezične slikovnice „Naš superheroj div Regoč“. Redovite aktivnosti koje se svaki tjedan održavaju pod okriljem Veselog kutka u Slatini i drugim „podružnicama“ Udruge više ne moramo niti naglašavati jer su postale nešto normalno.

Okupljenima se s par prigodnih riječi obratio dogradonačelnik Grada Slatine Miroslav Venus, izrazivši i daljnju podršku Gradske uprave u radu Udruge kao i nastojanjima da Grad Slatina uskoro i formalno postane Grad prijatelj djece. Okupljene članove pozdravila je i gošća, predsjednica DND Donji Miholjac Ines Matijević. (mk / Foto-video: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button