DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana prva u nizu pripovjedaonica u sklopu “Bajkaonice za 5“

Jučer je Područnoj školi Senkovac OŠ Josipa Kozarca održana prva u nizu pripovjedaonica u sklopu “Bajkaonice za 5”.

“Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska (NIVEA). Projektom “Neka odrastanje bude dječja igra” pruža se podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji”, a u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

Cilj održavanja “Bajkaonice za 5” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti.

Tema “Bajkaonice za 5” je pripovijedanje, edukativna aktivnost koja kroz pričanje priča potiče djecu na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, pomaže u učenju brojeva i slova, razvija socijalno – kognitivno vještine, omogućava međusobno druženje te ih potiče na razvijanje mašte.

Edukaciju provode educirani pripovjedači Sanela Tot i Ivana Strupar.

Sljedeća “Bajkaonica za 5” održat će se sutra 13. rujna s početkom u 18 sati u prostorijama Društva “Naša djeca” Slatina (bivše dvorište pošte).
Pozvana su sva djeca od predškolske dobi do 4. razreda osnovne škole.
(mf/Izvor: DND Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button