DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana prva radionica projekta „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“

Krajem prošloga tjedna u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, održana je prva radionica projekta „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ pod financijskom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čiji je nositelj Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina s partnerima na projektu Osnovnom školom Eugena Kumičića Slatina i Zavičajnim muzejom Slatina.

Sudionici projekta su 10 učenika iz posebnih odjela i 10 učenika iz osmih redovnih razreda istoimene škole, podjeljeni u dvije grupe pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman.

Vježbama i igrama pamćenja imena i koncetracije započeli su druženje, kao jednom od aktivnosti kojima su učenici dobili priliku za bolje međusobno upoznavanje. Nasumičnom podjelom učenici su podjeljeni u parove, tako da svaki par čini učenik iz posebnog odjela i učenik iz redovnog 8.-og razreda. Zajedničkim radom u parovima, kao posljednjom aktivnošću ove prve radionice, nastali su kreativni dječiji radovi koji predstavljaju logo projekta „POKRENI PROMJENU“.

Upravo ovi radovi simboliziraju početak jedne lijepe zajedničke priče u kojoj će učenici dobiti priliku za bolje međusobno upoznavanje, suradnju, prihvaćanje i rušenje predrasuda te stvaranje inkluzivnog društva s jednakim mogućnostima za sve.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button