Home / DOGAĐANJA / Održana promocija novog romana Olivera Jukića – REVANCHE

Održana promocija novog romana Olivera Jukića – REVANCHE

Dvorana Hrvatskog doma u Slatini jučer je bila pretijesna za sve koji su željeli biti prisutni na predstavljanju drugog romana slatinskog znanstvenika / pisca Olivera Jukića.

Nakon prikladnog glazbenog uvoda, promociju je otvorila Helena Hegediš, predstavivši moderatora ovog događanja. Roman zanimljivog imena – REVANCHE predstavio je Milo Jukić, urednik Oliverovog prvog romana Sudačka nadoknada. I ovaj roman, vrti se oko lopte odnosno prve utakmice prvog slatinskog nogometnog kluba kao začetka same radnje iako prema riječima samog autora – „ovo definitivno nije knjiga o nogometu“.

Prva sugovornica bila urednica knjige, te vlasnica i urednica izdavačke kuće Funditus Tajana Obradović. Osim autora, Olivera Jukića, u opuštenom razgovoru o novoj knjizi sudjelovali su promotor Sudačke nadoknade prije nešto više od dvije godine i aktualni gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, bivši nogometaš i poznavatelj slatinskih sportskih prilika Dragan Kraljik, te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Knežević.

U nešto malo manje od 2 sata druženja ova promocija okupila je “domaću ekipu”, ljude koji se s autorom poznaju dugi niz godina kao prijatelji ili kroz neki od njegovih širokih životnih interesa i područja u kojima aktivno sudjeluje. Kroz razgovor s gostima, maknuta je prašina s nekih slatinskih zaboravljenih priča, koje su, za razliku od „Sudačke nadoknade“ sada nadograđene fikcijom i tema romana Revanche. Gitara niti ovaj puta nije ostala usamljena. Jukić je pauzama promociju obojao i s nekoliko njemu dragih pjesama uz pratnju slatinskih glazbenih legendi.

Kako je Oliver na kraju promocije spomenuo – “… da li je do revanša došlo, provjerite za domaću zadaću pročitavši knjigu u gradskoj knjižnici ili ju kupite osobno, a možda se vidimo i na promociji nekog trećeg nastavka ove ne/nogometne priče“. (mk / Foto: Marijo Kokorić)

 

x

Check Also

VPŽ i šesti dan bez novooboljele osobe na koronavirus. Dvoje do sada pozitivnih više nemaju simptome!

Dugo smo bili jedina županija u koju nije došao zloglasni virus, ali rekli smo da ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org