DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Održana prezentacija – postani policajac/policajka

Danas, 28. srpnja, u 11 sati u Parku 136. slatinske brigade policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske u suradnji s Policijskom postajom Slatina održali su prezentaciju s ciljem privlačenja novih kadrova u Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno povodom raspisanog natječaja za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2022./2023.

Ovom se prezentacijom nastojalo prikazati policijsko zanimanje mlađim generacijama te ih tako potaknuti na upis policijskog zanimanja, a također informirati sve zainteresirane koje uvjete moraju ispunjavati kako bi se opredijelili na taj poziv.

Prezentaciji je prisustvovao i Siniša Knežević, načelnik PU virovitičko-podravske koji je detaljnije pojasnio o čemu je to točno riječ:

– Ovdje su stručni policijski službenici svih rodova policije – jedinice interventne, kriminalističke i granične policije, kao i temeljne i prometne policije, koji zainteresiranim roditeljima, učenicima i ostalim građanima mogu usmeno objasniti prirodu policijskog zanimanja te koji su to uvjeti trenutno raspisanog natječaja Ministarstva unutarnjih poslova za zanimanje policajac/policajka, – rekao je Knežević.

U sklopu prezentacije također je bilo izloženo oružje te vozila i ostala policijska oprema koju policijski službenici koriste u svome radu, od kojih su policijska vozila najviše oduševila najmlađe posjetitelje.

Zbog spriječenosti i brojnih drugih obaveza, djelatnici interventne jedinice policije nažalost nisu mogli održati pokaznu vježbu, ali su izložili dobar dio policijske opreme koja se koristi u njihovu radu.

Određeni broj mlađih osoba je pokazao interes za policijsko zanimanje što je bilo vidljivo iz posjeta štandovima i razgovora s policajcima.

Natječaj za upis je objavljen na stranicama Policijske Akademije, kao i PU virovitičko-podravske, gdje kandidati mogu provjeriti uvjete za prijavu na natječaj.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button