DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Održana prezentacija – postani policajac/policajka

Danas, 28. srpnja, u 11 sati u Parku 136. slatinske brigade policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske u suradnji s Policijskom postajom Slatina održali su prezentaciju s ciljem privlačenja novih kadrova u Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno povodom raspisanog natječaja za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2022./2023.

Ovom se prezentacijom nastojalo prikazati policijsko zanimanje mlađim generacijama te ih tako potaknuti na upis policijskog zanimanja, a također informirati sve zainteresirane koje uvjete moraju ispunjavati kako bi se opredijelili na taj poziv.

Prezentaciji je prisustvovao i Siniša Knežević, načelnik PU virovitičko-podravske koji je detaljnije pojasnio o čemu je to točno riječ:

– Ovdje su stručni policijski službenici svih rodova policije – jedinice interventne, kriminalističke i granične policije, kao i temeljne i prometne policije, koji zainteresiranim roditeljima, učenicima i ostalim građanima mogu usmeno objasniti prirodu policijskog zanimanja te koji su to uvjeti trenutno raspisanog natječaja Ministarstva unutarnjih poslova za zanimanje policajac/policajka, – rekao je Knežević.

U sklopu prezentacije također je bilo izloženo oružje te vozila i ostala policijska oprema koju policijski službenici koriste u svome radu, od kojih su policijska vozila najviše oduševila najmlađe posjetitelje.

Zbog spriječenosti i brojnih drugih obaveza, djelatnici interventne jedinice policije nažalost nisu mogli održati pokaznu vježbu, ali su izložili dobar dio policijske opreme koja se koristi u njihovu radu.

Određeni broj mlađih osoba je pokazao interes za policijsko zanimanje što je bilo vidljivo iz posjeta štandovima i razgovora s policajcima.

Natječaj za upis je objavljen na stranicama Policijske Akademije, kao i PU virovitičko-podravske, gdje kandidati mogu provjeriti uvjete za prijavu na natječaj.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot