DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana posljednja u nizu radionica u sklopu Erasmus+ projekta Grada Slatine „Prvi koraci“ – Predavač Hrvoje Kovač

Jučer (subota) je u prostorijama EPIcentra Sequoia Slatina održana posljednja u nizu radionica u sklopu Erasmus+ projekta Grada Slatine „Prvi koraci“. U radu iste sudjelovalo je 20-ak mladih, odnosno učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina u pratnji prof. Zorislava Jelenčića, te članovi Udruge mladih Krik Slatina na čelu s dopredsjednikom Mislavom Šljivcem.

Uz zahvalu na odazivu sudionike radionice pozdravila je koordinatorica projekta Marija Fumić te ukratko predstavila gosta predavača Hrvoja Kovača.

Hrvoje Kovač je mentor u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije, dugogodišnji aktivist u sektoru mladih prisutan više od 20 godina. Osnivač je i član nekoliko organizacija mladih i za mlade, a u svojoj bogatoj aktivističkoj karijeri obnašao je i brojne funkcije u istima. Angažiran je kao mentor na programu Agencije za mobilnost Europe Goes Local, osim toga priznati je trener na raznim nacionalnim i europskim radionicama vezanim za politiku mladih te je edukator Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Inače ova je radionica održana u sklopu dodatnih predavanja koje je Grad Slatina organizirao kroz Erasmus+ projekt „Prvi koraci“.           

– Drago mi je što nam se na posljednjoj radionici u sklopu ovoga projekta kao predavač pridružio Hrvoje Kovač te novim praktičnim primjerima i informacijama kako poboljšati politike za mlade u lokalnoj sredini obogatio dosadašnja saznanja, – istaknula je koordinatorica projekta Marija Fumić te se osvrnula na proteklih godinu dana provedbe projekta.

– Puno smo radili, uveli neke novine u radu koje moramo još „popeglati“, ali vidimo da volje za rad ima. U konačnici ćemo dobiti Lokalni program za mlade s konkretnim mjerama i aktivnostima za rad dalje.
Ne mogu se ne osvrnuti na projekt strateškog partnerstva Europe Goes Local u sklopu kojega smo isto tako usvojili brojna nova znanja o radu s mladima, ostvarili podršku i umrežavanje s raznim stručnjacima po pitanju mladih i u konačnici ostvarili podršku za rad dalje. Želim se zahvaliti svima koji su pratili „Prve korake“, sudjelovali na radionicama i pridonijeli stvaranju Lokalnog programa za mlade Grada Slatine koji ulazi u završnu fazu pripreme prije predstavljanja široj lokalnoj zajednici, – zaključila je Fumić te svima zaželjela blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane u nadi ponovnog susreta na nekim novim projektima za mlade.

Potom je riječ preuzeo predavač Hrvoje Kovač te uz zanimljiv pristup zainteresirao mlade da se aktivno uključe u rad interaktivne radionice čija je glavna tema bila participacija mladih.
Tako su sudionici bili upoznati s tematikom participacije, tko su mladi, kako sudjelovati u procesima participacije uz razumijevanje i važnost participacije mladih u društvenom kontekstu. Predstavljena im je i identifikacija različitih modela participacije mladih, analiza prepreka koje ometaju aktivno sudjelovanje mladih te razvoj strategija za poticanje i podršku participaciji mladih.

(mf; Foto: Mihaela Feldi, Marija Fumić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button