DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Održana posljednja mobilnost OŠ Eugena Kumičića u sklopu Erasmus+ KA2 projekta G.A.M.E.

Od 10. do 14. srpnja 2022. godine, tri djelatnice OŠ Eugena Kumičića iz Slatine boravile su u Grčkoj u gradu Karditsa kako bi sudjelovale na posljednjoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ KA2 projekta Generative Application to Manage Education (G.A.M.E.). Na ovoj mobilnosti su sudjelovale ravnateljica Božica Majhen, računovotkinja Jasna Tomašević i učiteljica engleskog jezika Iva Vilček, a sama mobilnost trajala je od 11. do 13. srpnja.

Tijekom boravka u Grčkoj sudjelovale su na sastancima na kojima se je raspravljalo o aktivnostima koje se očekuju do završetka projekta, ali i obilazile prirodne ljepote ove zemlje. Tako su tijekom ovih nekoliko dana obišle poznato umjetno jezero Plastiras, grad na planini Makrinitsu i mjesta na obali Egejskog mora (Afissos i Volos), poznato turističko odredište samostane Meteora i grad Trikalu. Osim navedenog, naučile su puno i o povijesti mjesta u kojem su boravile obilaskom Arheološkog muzeja, Folklornog muzeja (Gradski muzej Karditse), Muzeja slikara Theofilosa te crkvu svetog Konstantina i svete Helene.

Iako je ovo bila posljednja u nizu mobilnosti u ovom projektu, do samog kraja projekta očekuje ih još dosta posla, a nadaju se da će suradnja s partnerima koje su u sklopu projekta upoznali nastaviti i u budućim zajedničkim projektima.

(nm / Izvor: OŠ E. Kumičića)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button