NASLOVNICAOPĆINE

Održana početna konferencija projekta ”Zaželi 2-Općina Čađavica”

Općina Čađavica je krajem 2020. godine uspješno privela kraju projekt ”Zaželi-Općina Čađavica” kroz koji je u vremenu od dvije godine bilo zaposleno 12 žena, jedan voditelj projekta i jedan koordinator projektnih aktivnosti, a istim je obuhvaćeno 72 starih i nemoćnih osoba s područja općine Čađavica, kao krajnjih korisnika.

Projekt ”Zaželi-općina Čađavica” pokazao se kao jako uspješan, pa je Općina Čađavica na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prijavila projekt ”Zaželi 2-Općina Čađavica”. Projekt, koji je napisala Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, prošao je na natječaju te je krenuo u realizaciju.

Danas je u Društvenom domu u Čađavici održana početna konferencija projekta ”Zaželi 2-Općina Čađavica”. Na početku konferencije sve nazočne, među kojima su bili i saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, pozdravio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

O samom projektu više je govorio voditelj Igor Čiček, te je rekao kako trenutno ima upisano šezdeset i pet krajnjih korisnika koje će obilaziti deset zaposlenih žena u vremenskom periodu od 12 mjeseci. Vrijednost projekta u ovoj drugoj fazi je 917.350,00 kuna, a partneri u projektu su Hrvatsko zavod za zapošljavanje-područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina.

Projekt ”Zaželi 2-Općina Čađavica” pohvalili su župan Andrović i saborski zastupnik Đakić, naglasivši da je to tek jedan od mnogih projekata koje su Općina Čađavica i načelnik Rončević uspješno proveli.
mf (df/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button