Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Održana početna konferencija projekta “Za život kakav zaslužuju – Zaželi III”

U prostorijama slatinskog Gradskog društva Crvenog križa danas je održana početna konferencija projekta “Za život kakav zaslužuju – Zaželi III” vrijednog 1.285.420 kn, koji u stopostotnom iznosu financira Europski socijalni fond.

Partneri, nositelju projekta GD CK Slatina, su Centar za socijalnu skrb Slatina, Hrvatski zavod za zapošljavanje ispostava Slatina i jedinice lokalne samouprave na slatinskom području: Grad Slatina te Općine Voćin, Nova Bukovica,Mikleuš i Sopje.

„Zahvaljujući trećoj fazi projekta koja traje nominalno 8 mjeseci (rujan 2022. – svibanj 2023.), ali 6 mjeseci terenski, upravo na 6 mjeseci zaposleno je 26 žena koje će se u početku projekta brinuti o 156 starih i nemoćnih osoba, a sudeći prema protekle dvije faze projekta, broj korisnika će se s odmakom vremena povećavati. Nova koordinatorica projekta, koja je i sama na konferenciji dala nekoliko uvodnih riječi u treću fazu projekta, je Vlatka Matoković koja će na projektu biti zaposlena nešto više od 7 mjeseci“, ispričao nam je ravnatelj CK Slatina Vlatko Jelenčić.

Konferenciji su prisustvovali i s nekoliko riječi podržali nastavak projekta, predstavnici Općina Voćin i Nova Bukovica, Grada Slatine (gradonačelnik Denis Ostrošić, te viši stručni suradnik Upravnog odijela za razvoj Grada Slatine i Voditelj projekta „Slatino, zaželi“ Marija Fumić), patronažne sestre Doma zdravlja Slatina, predstavnici POU-a Slatina, Udruge UOSI Slatina, Centra za socijalnu skrb Slatina, Zavoda za zapošljavanje ispostava Slatina i gerontodomaćice koje rade preko projekta socijalnih usluga.

„Gerontodomaćice će i u trećoj fazi projekta nastaviti s pružanjem pomoći korisnicima u već dobro uhodanim situacijama, u obliku pomoći u kući (pranje posuđa, čišćenje kuće, kupanje korisnika, unošenje drva i ostalog ogrjevnog materijala u domove korisnika i loženje vatre, nabavka lijekova, obavljanje šopinga i drugo). Pri obavljanju posla koristiti će opremu iz prethodne dvije faze projekta“, rekla je koordinatorica Vlatka Matoković.

Žene kojima je projekt omogućio zapošljavanje, od kojih su poneke samo nastavile s radom iz faze u fazu, na konferenciji su izrazile veliko zadovoljstvo što mogu nastaviti pomagati starijim i nemoćnim osobama.

„Konačni cilj ovakve vrste projekta je borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti promocijom integracije ranjivih skupina i borbom protiv svih oblika diskriminacije“, zaključio je Jelenčić.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button