DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana peta sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine. OGŠ Slatina postala Glazbena škola Milka Kelemena, započinje preustroj Grada Slatine

Na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine izglasana je važna odluka kojom se mijenja ustroj gradske uprave. Prvi je to korak u reorganizaciji lokalne uprave i racionalizaciji troškova.

Novi ustroj rezultat je analiza i konzultacija gradonačelnika i njegovih zamjenika s gradskim službama, partnerima u Gradskom vijeću, stručnim suradnicima i građanima.

Novim se ustrojem broj upravnih tijela Grada Slatine s četiri upravna odjela smanjuje na dva, a to su:

  1. Stručna služba Grada Slatine i
  2. Upravni odjel za razvoj Grada Slatine.

Gradonačelnik je naveo kako je cilj reorganizacije Gradske uprave racionalizacija i koncentracija poslova, bolja učinkovitost, ravnomjernije opterećenje službenika i namještenika, bolja suradnja između upravnih tijela i nižih ustrojstvenih jedinica, bolja informiranost građana o radu uprave, te jednostavnija organizacijska hijerarhija. Ovakav ustroj rezultirat će efikasnijom i jeftinijom gradskom upravom što je u skladu s tendencijom suvremene javne uprave te uspostavljanja uprave koja će biti servis građana grada Slatine.

Osim novog ustrojstva Gradske uprave gradonačelnik je Gradskom vijeću također dao prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Slatine kojom se uređuju koeficijenti za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Slatine. Gradsko je vijeće je i ovu odluku prihvatilo.

Jedna od važnijih točaka Dnevnog reda bila je i  promjena  Odluke o osnivanju javne ustanove Osnovne glazbene škole Slatina koju je Gradsko vijeće usvojilo jednoglasno, a kojom je Osnovna glazbena škola Slatina postala Glazbenom školom Milka Kelemena. Ravnatelj škole Antonio Brzica naglasio je: „Imamo tu čast da nosimo ime po rođenom Slatinčaninu, svjetskom skladatelju, hrvatskom Milku Kelemenu“. Ravnatelj Brzica zahvalio se Gradu i Županiji na podršci i naglasio da se ove godine u glazbenu školu upisalo čak 275 učenika.

 

(foto:Marko Telišman, Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button