DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana još jedna uspješna Lička večer u Slatini

Udruga Ličana Vila Velebita Slatina sinoć je po treći puta organizirala druženje pod nazivom Lička večer. U slatinskom restoranu Giovanni uz ličke specijalitete i dobru glazbu okupilo se više stotina članova udruge i gostiju.
U ime slatinske Udruge Ličana Vila Velebita sve nazočne je pozdravio njezin predsjednik Željko Šnjarić, a potom je gostima dobrodošlicu na Ličku večer u Slatini zaželio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom istaknuo:
Razgovarajući s članovima Udruge  Ličana Vila Velebita Slatina, spoznao sam da su jako dobro organizirani, ne samo u Slatini, već na nivou cijele Hrvatske i ova inicijativa da se neke vrijednosti istaknu, da se korijeni ne zaborave je hvalevrijedna, što Grad Slatina u svakom slučaju podržava putem zajedničkih projekata i uspješne suradnje.“
Rad slatinske Udruge  Ličana Vila Velebita kojim su obogatili ne samo Slatinu već i cijelu županiju, pohvalio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, te im zaželio uspješan daljnji rad na tragu promicanja zajedništva.

Između ostalih na Ličkoj večeri prisustvovali su i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, župnik Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac, dopredsjednik Udruge Hrvata iz BiH Napredak Ivo Bilić, predsjednik Zavičajnog kluba Ličana „Gacka“ iz Bizovca Milan Majetić, dopredsjednik Zavičajne udruge Ličana „Vila Velebita“ iz Belišća Željko Anić, tajnik Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ Požega Javor Mirjan i dopredsjednik Udruge Ličana „Vila Velebita“ iz Virovitice Nikola Štampar.
Za odličnu atmosferu tijekom večeri pobrinuli su se tamburaši TS Fantasia i Stjepan Jeršek Štef.
Sredstva od ulaznica, aukcije slika i tombole namijenjena su za daljnji rad udruge.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button