NASLOVNICAŽUPANIJA

Održana je prva radna sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz poštivanje epidemioloških mjera, održana je sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Sjednicom je predsjedavao Dinko Begović, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih zamjenika, Marija Klementa i Igora Pavkovića.

Bila je to prva sjednica u novom sazivu Županijske skupštine. Na sjednici je – usvojen Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu; Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja Proračuna Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu; Usvojeno je Izvješće o radu i Godišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu kao i Godišnje izvješće o radu Kazališta Virovitica za 2020. godinu. Usvojeno je i Godišnje izvješće o radu VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu; Izvješće o izvršenju Programa rada Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu s Financijskim izvješćem, kao i Izvješće o radu Turističkog vijeća s Izvješćem o radu direktorice Turističke zajednice.

Usvojeno je Izvješća o radu Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu s Financijskim izvješćem; Izvješća o radu i Financijskom poslovanju Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu; Izvješća o radu Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu; Izvješća o radu i financijskom poslovanju Opće bolnice Virovitica za 2020. godinu; Izvještaj o radu Centra za socijalnu skrb Virovitica i Slatina za 2020. godinu, kao i Izvješće o provedbi plana gospodarenja otpadom za područje Virovitičko-podravske županije u 2020. godini. Usvojena je Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Virovitičko-podravsku županiju kao i Plan zaštite od požara za Virovitičko-podravsku županiju i Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije u 2020. godini.

Usvojena je Odluka o imenovanju doktora medicine, odnosno drugih zdravstvenih radnika koji utvrđuju nastup smrti i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove na području Virovitičko-podravske županije, kao i prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju za zaključivanje ugovora o nabavi kitova, reagensa i ostali potrošni materijal za detekciju SARS-CoV-2, prijedlog Odluke o otpisu potraživanja Virovitičko-podravske županije po kreditima odobrenim od strane Virovitičko-podravske županije za kreditiranje razvitka i obnove poljoprivrede, te prijedlog Rješenja o dopuni Rješenja o imenovanju sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Virovitici.
(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button