DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana javnozdravstvena akcija za mještane MO Braća Radić i MO Matija Gubec

U sklopu projekta Doživjeti stotu (UP. 02.2.1.08.0165), a u organizaciji Dijabetičke udruge Slatina jučer je provedena i osma javnozdravstvena akcija za mještane MO Braća Radić i Matija Gubec.

Medicinski tim koji su činile medicinske sestre Greta Perković, Vesna Kizivat i Neda Dušak, voditelj akcije trijaže Mateo Kroupa, magistra farmacije Marina Tokić te liječnica obiteljske medicine Vesna Turk Štrajtenberger, mjerio je tlak, šećer, trigliceride i kolesterol u krvi, indeks tjelesne mase, procjenu kardiovaskularnog rizika te je svaki sudionik imao završni razgovor s liječnikom o svom zdravstvenom stanju i potrebnim budućim koracima u održavanju svog zdravlja.

– Cilj ovakvih akcija je doći i u manje mjesne odbore čiji stanovnici nisu u mogućnosti doći u centar grada i prisustvovati javnozdravstvenim akcijama, a ovoj akciji prisustvovalo je 20 mještana – rekla nam je dr. Vesna Turk Štrajtenberger koja je na kraju uputila posebnu preporuku građanima mlađe dobi na odaziv jer upravo su to godine kad treba početi redovito brinuti o svom zdravstvenom stanju i kada se pojavljuju hipertenzija i dijabetes, a što se ranije otkriju rizični faktori za nastanak bolesti koje se javljaju tiho i neprepoznatljivo, lakše će se spriječiti nastanak komplikacija spomenutih bolesti s kojima se osoba navikne živjeti i ne sluti opasnosti po svoje zdravlje.

Iduća akcija održat će se 25.11.2022. u MO Vladimir Nazor, s početkom u 15h.

Nositelj projekta Doživjeti stotu je Grad Slatina, a projektni partneri Dijabetička udruga Slatina i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, koji će na vrijeme obavijestiti građane o daljnjim projektnim aktivnostima u sklopu kojih su tijekom studenog i prosinca planirane nove akcije trijaže.” tks (Izvor: Udruga dijabetičara Slatina)

www.esf.hr.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button