DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Grada Slatine

Vatrogasna zajednica grada Slatine, koja okuplja dobrovoljna vatrogasna društva Slatina, Bakić, Sladojevci, Kozice, Donji Meljani, Golenić, Sladojevački Lug i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Slatine, jučer (srijeda) je u Vatrogasnom domu DVD-a Slatina održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim vatrogascima minutom šutnje, skupštinu je otvorio i sve nazočne pozdravio predsjednik zajednice Branko Belošević koji je potom izabrao radno predsjedništvo u kojem su se uz njega našli još Zlatko Borovec i Silvija Vukovski te Jovana Prpić kao zapisničarka.

Zatim je uslijedilo izvješće Verifikacijske komisije koje je podnio predsjednik iste i predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić.

Nakon toga je predsjednik Belošević podnio izvješće o radu za 2023. godinu iz kojega je vidljivo kako je u prethodnoj godini veći dio financijskih sredstava bio usmjeren za nabavu vatrogasne opreme, isplata po odluci Zapovjedništva te za redovne djelatnosti DVD-a i VZG-a.

Na području operativnog pokrivanja tijekom 2023. godine vatrogasci su intervencijski djelovali 230 puta, od čega je bilo 29 požara, 137 tehničke intervencije i 64 ostalih intervencija. U odnosu na prethodnu godinu, broj požara u 2023. godini je bio smanjen zbog velikih količina padalina, dok je broj tehničkih intervencija bio povećan zbog vrlo nepovoljnih vremenskih neprilika.

Izvješće o radu, jednako kao i financijsko izvješće za 2023. godinu jednoglasno je usvojeno, a potom je predsjednik Belošević objasnio zašto se među točkama dnevnog reda ove skupštine nisu našli plan rada i financijski plan za tekuću godinu.

Naime, prema Zakonu o udrugama, Vatrogasna zajednica grada Slatine je na sjednici Skupštine održanoj u prosincu 2023. godine iznijela financijski plan i plana rada za 2024. godinu te su oba plana na istoj skupštini i usvojena.

Na samome kraju skupštine za riječ su se javili zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić koji su vatrogascima poželjeli što manje intervencija te sretan i blagoslovljen Uskrs.

Nakon formalnog dijela uslijedilo je druženje i domjenak.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button