DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Održana izvještajna Skupština LU “Fazan” Sopje – Kapinci

Danas (subota, 16. ožujka 2024.) je u lovačkom domu u Kapincima održana godišnja izvještajna skupština LU “Fazan” Sopje – Kapinci koju je otvorio predsjednik udruge Ivica Marić, a na kojoj su se okupili brojni članovi i ostali uzvanici.

Nakon uvodnih riječi i pozdrava, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim braniteljima i lovcima i moglo se pristupiti dnevnom redu. 

Na skupštini je od 54 članova bilo nazočno njih 37, a prve točke dnevnog reda koje sadrže izbor radnog predsjedništva, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika i verifikacijske komisije su jednoglasno usvojene te je također jednoglasno usvojen i poslovnik za tekuću godinu.

Predsjednik Ivica Marić je izložio izvješće za prošlu 2023. godinu.
Od redovne brige za lovište i divljač, što podrazumijeva održavanje hranilišta, izgradnju čeka, hranjenje i brigu za divljač, valja naglasiti obnovu kapelice Sv. Huberta na Dravi koje je ova udruga dobila u naslijeđe od prijašnjih generacija lovaca. Također su vršili popravke fasade na starom domu i podrumu. Sudjelovali su na sajmu Viroexpo što je u udruzi postala već tradicija. Također su aktivno sudjelovali na turnirima gađanja glinenih golubova u Čađavici i Bušetini, a da bi se za nadolazeće turnire mogli još bolje pripremiti kupili su ručni automat za bacanje golubova.

Poznato je da ova udruga ima za članice i pet lovkinja koje su organizirale i prvi damski lov u kojem su gostovali lovci i lovkinje iz više dijelova Hrvatske. Ženskom timu udruge se pridružila još jedna članica – Ivana Slivar od koje se očekuje trud i zalaganje.

Nažalost ove godine smo ostali bez dva člana naše udruge, Stjepana i Davora Hrgetića. Stjepan je bio jedan od pokretača ove udruge, volio je lov, volio je društvo i bio cijenjen član. Nama ostaju sjećanja na njih i njihov rad i trud, neka ima je dobra kob u vječnim lovištima – naglasio je predsjednik Marić.

Predsjednik je također istaknuo izuzetno dobru suradnju s Općinom Sopje i ostalim udrugama na području općine te sudjelovanju u različitim manifestacijama koje se organiziraju na području općine Sopje.

Nakon izvješća predsjednika, lovnik udruge Josip Štefanović je podnio izvješće o lovu, blagajnik Tomislav Marić je podnio financijsko izvješće, a Josip Rajtman iz nadzornog odbora je kratko izvijestio kako je protekla godina prošla bez ikakvih problema te da je sve bilo kako treba.
Blagajnik Tomislav Marić je izložio financijski plan za 2024./2025. godinu, a predsjednik je također izložio plan rada u lovištu za naredno razdoblje. Svaki član je dobio plan rada u kojem je po mjesecima navedeno koji će se radovi obavljati.

Skupštini su prisustvovali tajnik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Antonio Repić, dožupan Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, načelnik Općine Sopje Berislav Androš te ostali članovi udruge i gosti.

Načelnik Androš je istaknuo izuzetnu suradnju s udrugom koja traje već godinama i koja se odvija na obostrano zadovoljstvo. Naglasio je složnost članova i pohvalio njihov doprinos zajednici. Također je napomenuo kako udruga može i dalje računati na pomoć općine te da su planovi i određena sredstva za određene radove već osigurana.

Dožupan Klement je također pohvalio rad i napredak udruge.

Drago mi je što svake godine sudjelujete na sajmu Viroexpo i mogu vam reći da ste ove godine skuhali izvrstan paprikaš. Ne znam tko je bio u žiriju, ali da sam bio ja, bili biste nagrađeni – kroz šalu je napomenuo Klement.

Također mogu samo pohvaliti rad ove udruge i zalaganje lovaca. Poželio bih vam da u tom smjeru nastavite dalje i da uvijek budete tako složni – naglasio je Antonio Repić.

Na skupštini je trebalo biti dodijeljeno i odlikovanje lll. reda Josipu Benkoviću, no budući da je bio spriječen i nije mogao prisustvovati skupštini, isto će mu biti naknadno uručeno.

Nakon što je skupština zaključena, najvljeni su lovački domjenak i živa glazba za sve goste. Na ovoj skupštini pod točkom “razno” nije bilo niti pitanja niti rasprava. Uz dobru hranu, glazbu i lovačke priče – druženje je potrajalo dugo u noć.

(Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button