DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Sladojevci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sladojevci održalo je jučer (subota) u Vatrogasnom domu u Sladojevcima svoju 88. redovitu izvještajnu godišnju Skupštinu.

Skupština je započela intoniranjem hrvatske i vatrogasne himne te odavanjem počasti minutom šutnje preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima nakon čega je okupljene članove i nazočne goste pozdravio predsjednik DVD-a Sladojevci Josip Vajnhal.

Nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedavao Dalibor Pokupčić, verifikacijsko izvješće je podnio Zdravko Kodrić, nakon čega je predsjednik Vajnhal podnio izvješće o radu tijekom protekle godine u kojemu je napomenuo kako DVD Sladojevci trenutno broji ukupno 92 člana, od čega 40 djece i mladeži te 52 člana s pravom glasa.

U svome se izvješću osvrnuo na sve aktivnosti u prethodnoj godini te je opširno rezimirao brojna gradska, županijska i državna vatrogasna natjecanja u kojima su sudjelovali, a posebno se zahvalio na pomoći u pripremama za natjecanje Dejanu Kurtanjeku i Mariju Sabi koji su se aktivno uključili u rad s mladeži. U svome se izvješću prisjetio i Dragana Medvedovića i Stjepana Venusa – dva čovjeka koja su dala ogroman doprinos i ostavila neizbrisiv trag u povijesti vatrogastva, a koji su nas napustili u prethodnoj godini.

Potom je Tomo Tomić podnio financijsko izvješće za 2022. godinu, nakon kojega je Antun Vida podnio izvješće Nadzornog odbora. Plan rada za 2023. godinu je podnio Josip Vajnhal, a financijski plan Tomo Tomić. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Na skupštini su dodijeljena i priznanja prisutnim zaslužnim članovima za 30 i 40 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji, te diplome za stjecanje zvanja vatrogasni časnik i dočasnik. Dodijeljene su i zahvalnice za poseban doprinos i zalaganje u društvu i sudjelovanje na državnom vatrogasnom natjecanju.

Pohvale na radu u protekloj godini i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Sladojevci uputili su počasni gosti i brojne kolege vatrogasci, među kojima i predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević, v. d. zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Slatine Tomislav Uher, kao i sladojevački župnik vlč. Dario Šimić i novoizabrani predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sladojevci Tihomir Gumbarević.

Skupština je potom zaključena te je druženje nastavljeno uz prigodan domjenak.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button