DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana izborno izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine

U petak, 31. ožujka, u Vatrogasnom domu DVD-a Slatina održana je izborno izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine. Skupštinom je predsjedao Josip Bićanić.  Nakon izbora radnih tijela Skupštine podnesena su izvješća o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva te financijsko i izvješće nadzornog odbora.

U izvješću o radu u 2016. godini predsjednik Fabijanac naveo je da  se sastav Zajednice nije mijenjao u odnosu na prijašnje godine, odnosno Zajednica broji sedam Dobrovoljnih vatrogasnih društava: DVD Slatina, Bakić, Sladojevci, Kozice, Donji Meljani, Golenić, Sladojevački Lug i Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina.  U 2016. godini veći dio financijskih sredstava usmjeren je  za nabavu vatrogasne opreme, a od važnijih aktivnosti naglasio je organiziranje je i provedbu obuke za zvanje vatrogasac  i vatrogasac I klase, adaptaciju i dogradnju vatrogasnih domova i garaža, organiziranje i provođenje posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku.

Na području operativnog pokrivanja tijekom 2016. godine vatrogasci su intervencijski djelovali 105 puta, od čega su bila 20 požara, 38 tehničkih intervencija i 47 ostalih intervencija. U odnosu na godinu ranije broj tehničkih intervencija je smanjen za 12 intervencija dok je broj požara smanjen za 22 požara.

Za Predsjednika Vatrogasne zajednice u novom mandatu izabran je Kruno Fabijanac, zamjenik predsjednika je Ivica Medved, zapovjednik Stjepan Venus, zamjenik zapovjednika Tomislav Uher, tajnik Dragan Medvedović.

Sva izvješća i financijski plan za 2017. godinu su prihvaćeni jednoglasno.

Skupštinu su svojim prisustvom uveličali te se prigodnim riječima obratili okupljenima gradonačelnik Grada Slatina Ivan Roštaš, koji je najavio da će Vatrogasna zajednica uskoro na raspolaganje dobiti čamac i stroj za punjenje vreća sa pijeskom, što će dignuti sposobnosti obrane od poplava, pročelnik područnog ureda DUZS Josip Job, tajnica vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Orahovice Petar Čačinović. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button