DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana izborna skupština Kinološke udruge Slatina

Jučer (četvrtak) je u prostoru restorana “Stari podrum” održana ovogodišnja izborna skupština Kinološke udruge Slatina.

Predsjednik udruge Martin Bišćan pozdravio je sve prisutne, otvorio skupštinu na kojoj se se okupilo 13 članova udruge i krenuo s dnevnim redom koji se sastojao od 20 najavljenih točaka.

Za zapisničara je izabran Mario Šimek, a za ovjerovitelje su izabrane Danijela Šimek i Suzana Dlab. Za radno predsjedništvo koje se sastoji od tri člana izabrani su Martin Bišćan, Vlado Horvat i Petar Rudić. Za verifikacijsku komisiju su izabrani Igor Zrno i Dražen Hodak. Utvrđen je kvorum od 13 članova od 17 važećih članova udruge.

Predsjednik je zatim podnio izvješće o radu Kinološke udruge u proteklom razdoblju u kojem je naveo organiziranje ispita prirođenih osobina i smotru za pse goniče i ptičare, tečaj poslušnosti i socijalizacije pasa te ostala natjecanja i izložbe na kojima su bili najaktivniji članovi Mario Dušak i Vlado Horvat koji su postigli zavidne rezultate. Spomenuo je i Vlatka Jelića koji je također član udruge, ali nije mogao prisustvovati skupštini jer živi u Zagrebu, a koji je sa svojom rasom Akita inu prošle godine osvojio prvu nagradu na svjetskoj razini.

Protekle godine su također obilježili i 50. godišnjicu osnutka Kinološke udruge na kojoj su i podijelili zahvalnice starim aktivnim, ali i bivšim članovima koji su svojim zalaganjem doprinijeli udruzi.

Pod točkom sedam podneseni su izvještaji blagajnika Vlade Horvata, nadzornog odbora Predraga Vakanjca, stegovne komisije Igora Zrna i voditelja uzgoja Maria Dušaka. Nakon kratke rasprave izvješća su jednoglasno usvojena.

Donesena je i odluka o razrješenju dosadašnjih tijela upravljanja. Pod donošenjem odluke o promjeni članova upravnog odbora za predsjednika je ponovno izabran Martin Bišćan. Ulogu dopredsjednika će izvršavati Petar Rudić. Tajnik udruge je Mario Šimek, a blagajnik Vlado Horvat. Likvidator je Martin Bišćan i kao član upravnog odbora je Mario Dušak. U nadzorni odbor su izabrani Predrag Vakanjac, Andrija Njegač i Dražen Hodak. U stegovnu komisiju su izabrani članovi Igor Zrno, Ivan Perković i Mato Grginac. Za članove komisije za registar pasa su izabrani Predrag Vakanjac, Petar Rudić i Mario Dušak. Za likvidatora je izabran Martin Bišćan.Za voditelja uzgoja je  izabran Mario Dušak. Za osobe koje su ovlaštene za zastupanje udruge izabrani su Martin Bišćan, Mario Šimek i Petar Rudić. Za potpisnike žiro računa su izabrani Vlado Horvat, Martin Bišćan i Petar Rudić. Donesena je i odluka o visini godišnje članarine koja iznosi 10€.

Prilikom glasovanja sve točke dnevnog reda su jednoglasno usvojene.

Predsjednik Martin Bišćan je predstavio i plan rada za 2023. godinu. Planira se organizacija smotre Ispita prirođenih osobina za goniče i ptičareo, organizacija ispita na krvnom tragu, sudjelovanje na kinološkim događanjima i izložbama, te je naglasio da su otvoreni za sve aktivnosti na koje će biti pozvani. Također će aktivno raditi na podizanju kinološke svijesti u našoj sredini.

Iznesen je i financijski plan za nadolazeću godinu.

Pod točkom Razno za riječ se javio gospodin Ivan Perković, dugogodišnji član kinološke udruge koji se nakon izvjesnog izbivanja ponovno aktivno priključio radu udruge. Izrazio je zadovoljstvo što se udruga ponovno okupila i stavio se na raspolaganje za pomoć sa svojim savjetima i dugogodišnjim iskustvom.

– Mislim da je ova udruga vrlo perspektivna i da će svoje djelovanje poboljšati, a ja ću pomoći kako god mogu, – rekao je Ivan Perković.

Predsjednik Martin Bišćan je zaključio skupštinu i zahvalio se Ivanu Perkoviću na riječima podrške, a druženje i razgovori o psima i aktivnostima su se nastavili. Već se ide u planiranje realizacije prve aktivnosti u ovoj godini o kojoj ćemo svakako biti obaviješteni na vrijeme.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button