Home / DAN GRADA SLATINE / Održana i radionica joge u sklopu programa povodom Dana grada Slatine

Održana i radionica joge u sklopu programa povodom Dana grada Slatine

Povodom obilježavanja Dana Grada Slatine, a u sklopu 7. slatinskog sajma “Kako su radili naši stari”, Udruga AUM održala je u nedjelju radionicu joge za najmlađe.
Tako je predsjednica udruge i certificirana trenerica joge s međunarodnom licencom te certificirana terapeutkinja zvukom s obukom u Indiji, Svjetlana Dupan za djecu pripremila vježbe istezanja, ravnoteže i vježbe u sjedećem položaju. Djeca su imala prigodu naučiti i vježbe rotacije kralježnice, pravilnog držanja tijela, savijanja tijela unazad, pretklona, inverzije tijela, a sve s naglaskom na pravilno disanje usklađeno s pokretom.

Brojna djeca koja su prisustvovala radionici, osim što su se zabavila i naučila brojne joga položaje, tzv. asane, naučila su uz hrvatske nazive vježbi i nazive na jednom od najstarijih jezika svijeta, sanskrtu. Uz igru i zabavu, fizičke vježbe i vježbe disanja, djeca su upoznala i zvuk tibetanskih zvučnih zdjela čiji zvuk vodi u duboko opuštanje i oslobađa od napetosti.
Udruga AUM u Slatini provodi redovne radionice joge ponedjeljkom i petkom te utorkom i četvrtkom.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Robert Turkalj)

x

Check Also

Objavljeno Savjetovanje s javnošću u vezi nacrta prijedloga Plana održivog razvoja Grada Slatine za razdoblje od 2020. do 2027. godine

Grad Slatina jučer je na svojim internet stranicama objavio Savjetovanje s javnošću u vezi nacrta ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org