DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Održana godišnja Skupština Lovačke udruge “Zec” Četekovac

Jučer (subota) je održana redovna godišnja Skupština Lovačke udruge “Zec” Četekovac. Početak skupštine zakazan je za 17 sati u Lovačkom domu udruge u Balincima. Predsjednik udruge Milan Pinčar je otvorio Skupštinu. Svim prisutnima je poželio dobrodošlicu i pozdravio posebne goste tajnika Županijskog Lovačkog Saveza Antonija Repića, kuma zastave Lovačke udruge “Zec” Četekovac Damira Lovčanina, predstavnika Općine Mikleuš Dalibora Lipovca, predsjednika DVD-a Četekovac Ivana Paulina i predstavnika NK “Dinamo” Četekovac Josipa Paulina. Od upisanih 50 članova udruge, nazočnih je bilo 40 tako da je na početku izglasan kvorum.

Predsjednik Milan Pinčar je iznio izvješće o radu udruge za prošlu godinu. Blagajnik udruge Slaviša Kokorić je pročitao financijsko izvješće, a lovnik udruge Franjo Potočnik je iznio izvješće o lovu, odstrelu, podmadku te zabrani lova određenih vrsta divljači zbog izlovljenosti.

Sva su izvješća jednoglasno usvojena, a potom je i predsjednik disciplinske komisije Ivan Lukac potvrdio kako je tijekom prošle godine sve bilo po pravilima te da disciplinska komisija nema što istaknuti.

Predsjednik Milan Pinčar je iznio plan rada za 2023./2024. godinu u kojem je istaknuo održavanje lovišta, proljetnu sjetvu i košnju remiza, održavanje i uređenje okoliša lovačkog doma. Isto tako se planira opremanje hladnjače za divljač, održavanje radnih akcija, organiziranje lovova, berba kukuruza i unos hrane u lovište, te izgradnja prihvatilišta za fazane. Posebno je istaknuo uređenje potkrovlja doma gdje se planira veći prostor za sastanke i okupljanja lovaca te opremanje kuhinje.

Blagajnik Slaviša Kokorić je iznio financijski plan za 2023./2024. godinu.

Svi planovi su jednoglasno usvojeni.

Prijedlog upravnog odbora za visinu upisnine za nove članove udruge, nakon kojeg je donesena i jednoglasna odluka je:

  • visina upisnine za članove izvan Općine Mikleuš je 1.500 €
  • visina upisnine za članove u Općini Mikleuš je 500 €
  • visina upisnine za supružnike ili djecu postojećih članova udruge 150€

Usvojen je i prijedlog za visinu godišnje društvene članarine u iznosu od 200 € , a isti se može uplatiti u dva obroka.

Budući da je u udrugu zaprimljeno 8 zamolbi za članstvo, od kojih je jedna i Damira Lovčanina koji je ujedno i kum zastave udruge. Jednoglasno je usvojeno da se gospodin Lovčanin primi u udrugu i da bude pošteđen upisnine jer već od prije prati i pomaže rad udruge.

Za ostale kandidate koji su predali zamolbe za učlanjenje predsjednik Pinčar je predložio tajno glasovanje. Nakon prebrojavanja glasova u udrugu su primljeni: Milan Butorac, Renato Mlakar, Filip Puškadija, Mile Starčević i Jurica Šantić.

Budući da pod točkom razno, koja je ujedno bila i zadnja točka dnevnog reda, nije bilo nikakvih prigovora, skupština se mogla završiti.

Tajnik Lovačkog saveza VPŽ Antonio Repić je s par riječi pohvalio rad ove lovačke udruge, čestitao im na dosadašnjem radu i poželio puno uspjeha u nadolazećim godinama.

Predstavnik Općine Mikleuš Dalibor Lipovac je također pohvalio rad ove udruge, u kojoj je i sam član i u ime načelnika Općine Mikleuš Roberta Grabara poželio uspješnu daljnju suradnju s općinom na obostrano zadovoljstvo.

Nakon zahvala skupština je zaključena, bar onaj radni dio. Nakon toga je uslijedila svečana večera i druženje za sve prisutne.

Ova Lovačka udruga djeluje već 30 godina i može se pohvaliti i mladim naraštajima koji gaje i prenose ljubav prema lovstvu s koljena na koljeno. Složni su i pristupaju lovstvu s poštovanjem, kao i jedni prema drugima. To je vjerojatno i ključ uspjeha ove udruge.

(Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button