DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Održana godišnja skupština Lovačke udruge “Zec” Četekovac

Jučer (subota) je u Vatrogasnom domu u Četekovcu održana redovna godišnja skupština LU “Zec” Četekovac.

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Milan Pinčar te je nakon održane minute šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje i članove udruge izložio dnevni red.

Prilikom izlaganja izvješća za proteklu 2023. godinu, predsjednik je istaknuo postavljanje lijeka jelenskoj divljači protiv američkog metilja, održavanje ocjenjivanja trofeja divljači, sudjelovanju na sajmu “Viroexpo” na natjecanju u kuhanju čobanca, formiranje plana rada za bodove za članove udruge, iskopavanje rupe za biološki otpad, dezinfekcija i lovaca i vozila prije i poslije lova zbog afričke svinjske kuge, radne akcije uređenja okoliša doma te priprema prostora i uređenja nove kuhinje, izrada i realizacija plana zaduženja i obveza članova udruge oko održavanja lovno-tehničkih objekata, radna akcija na izradi dezbarijere u svrhu zaštite i sprečavanja afričke svinjske kuge, berba kukuruza i skladištenje istih te aktivnosti i gostovanja kod ostalih lovačkih udruga, od kojih izdvajamo sudjelovanje na otvaranju streljane kod LU “Sokol” Čađavica.

Nakon izvješća predsjednik je izložio i plan za 2024. godinu u kojem je istaknuo održavanje lovno-tehničkih objekata, proljetnu sjetvu i košnju remiza, održavanje i uređenje okoliša oko doma, opremanje hladnjače, održavanje radnih akcija, organiziranje i održavanje lovova, berbu kukuruza i unos hrane u lovište, uređenje potkrovlja doma, izradu fazanskog prihvatilišta i izradu nadstrešnice ispred hladnjače.

U udrugu su pristigle i zamolbe za učlanjenje novih članova te se na skupštini održalo i tajno glasovanje. Prebojavanjem glasačkih listića u udrugu su primljeni novi članovi: Miroslav Valjan, Gordan Planinić, Josip Jančić, Danijel Rešetar i Milan Uglješić, tako da će sada s novim članovima udruga brojati 64 člana.
Predloženi su i članovi za odlikovanje i to za odlikovanje l. reda Vlado Kokorić, za odlikovanje ll. reda Vinko i Ivan Gerenčir i za odlikovanje lll. reda Tomislav Pinčar i Slaven Kokorić.

Skupštini je nazočio i tajnik Lovačkog saveza VPŽ Antonio Repić koji se svim članovima obratio s par riječi podrške i željom da im i ova nadolazeća lovna sezona bude što uspješnija i da ostvare sve zacrtane planove.
Nakon odrađenih i usvojenih svih točaka dnevnog reda upriličen je domjenak na kojem se moglo nastaviti druženje svih članova ove vrijedne udruge.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button