DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana godišnja izvještajna skupština udruge Hrvatski domobran

U petak 7. travnja u Hrvatskom domu u Slatini održana je godišnja izvještajna skupština udruge Hrvatski domobran.

Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić, predstavnici udruga Hrvatski domobran iz Valopva, Našica, Osijeka, Orahovice,  predstavnici udruga Hrvatski domobran i političkih zatvorenika iz Osijeka i Đakova, predsjednik Udruge veterana vojne policije VPŽ Dragan Lacković te drugi predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata i ostali gosti.

Nakon izbora radnog predsjedništva izvješće o radu u protekloj godini iznio je predsjednik udruge Ivan Levar, gdje je istaknuo obilježavanje obljetnica u Bleiburgu, Slatinskom Drenovcu, Voćinu… Kao najveći uspjeh u proteklom razdoblju izdvojio je izgradnju Spomen grobišta ubijenim civilima u tijeku i nakon II. Svjetskog rata na groblju u Slatinskom Drenovcu koje se krenulo graditi ove godine. Na tom projektu posebno se zahvalio predsjedniku HVIDR-e VPŽ i pomoćniku  ministra branitelja RH Nenadu Križiću, predsjedniku HVIDR-e RH Josipu Đakiću,   bivšem županu i trenutnom ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću, obnašateljici dužnosti župana VPŽ Sanji Bošnjak, načelniku Općine Čačinci Mirku Mališu i gradonačelniku Grada Slatine Ivanu Roštašu.

U planu rada za 2017. godinu udruga ima osim redovnih aktivnosti  i druženje članova, posjet nemoćnim i bolesnim članovima, obilježavanje važnijih datuma i koordinaciju sa drugim udrugama. Također se planira proslava 150. godišnjice postojanja domobranstva u Hrvatskoj te 25 godina uspješnog rada udruge.

Gradonačelnik Grada Slatine pohvalio je aktivnosti udruge te istaknuo važnost izgradnje Spomen grobišta u Slatinskom Drenovcu. Naglasio je, također, da će udruga i dalje imati podršku Grada Slatine u radu i budućim projektima.

(mt)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button