KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Održana druga mobilnost djelatnika OŠ J. Kozarca Slatina Erasmus + projekta ‘Seeing and reading the values’

Ravnateljica Ksenija Vujanović – Juras te učiteljice Hana Tepeš i Dražena Vujanović su u razdoblju od 26. do 31. ožujka boravile u talijanskom gradiću imena Nettuno gdje su sudjelovale u drugoj mobilnosti Erasmus + projekta ‘Seeing and reading the values’ s partnerima projekta i to domaćinima Talijanima, koordinatorima projekta Turcima te Poljacima, Španjolcima i Rumunjima.

Naš tim je tijekom boravka u Italiji, zajedno sa zemljama partnerima, posjetio 5 različitih škola koje su u sklopu Instituta koji sudjeluje u projektu. Obišli smo učionice gdje smo s učenicima i njihovim učiteljima sudjelovali u projektnim aktivnostima. Prisustvovali smo sastancima gdje smo raspravljali o vrijednostima koje promičemo u projektu te smo bili na konferenciji gdje smo upoznali gradonačelnika Nettuna te predstavnicu njihova Ministarstva kulture.

Upoznali smo se s mjestom u kojem smo odsjeli,gradom od 46,000 stanovnika, na Tiranskom moru, 60 km udaljenom od Rima, ali i njegovom okolicom pa smo tako jedan dan posjetili prekrasan Rim gdje smo obišli neke od najpoznatijih znamenitosti kao što su Španjolske stube, fontanu Trevi, Panteon, Koloseum i mnoge druge. Jedan od dana bio je rezerviran za Napulj, a na putu tamo posjetili smo jednu od najvećih palača u Europi imenom Caserta. Svaka nam je večer bila ispunjena pjesmom, plesom i veseljem u sklopu kojih smo razmjenjivali razna iskustva s našim sada već prijateljima iz partnerskih zemalja.

Dražena Vujanović, profesorica engleskog jezika

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button