DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana akcija trijaže u Bakiću – Javnozdravstvene akcije u sklopu projekta Doživjeti stotu nastavljaju se nakon ljetne stanke

Jučer je u Bakiću u prostorijama Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljnog ogranka Bakić održana treća akcija trijaže u sklopu provedbe projekta Doživjeti stotu (UP. 02.2.1.08.0165.), financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Udruga se na čelu s predsjednikom Ivicom Pavinom pokazala izvrsnim domaćinom medicinskom timu u kojemu su se i ovoga puta našle medicinske sestre Greta Perković, Višnja Kajzer, Neda Dušak i Doris Mlinarić, ujedno i predsjednica Dijabetičke udruge Slatina, voditelj akcije trijaže Mateo Kroupa, magistra kliničke farmacije Ivona Bosanac i liječnica obiteljske medicine Vesna Turk Štrajtenberger.

Akciji u organizaciji Grada Slatine i Dijabetičke udruge Slatina odazvalo se 28 stanovnika Bakića i Gornjeg Miholjca koji su mogli izmjeriti kolesterol, trigliceride, tlak, šećer u krvi, odrediti indeks tjelesne mase, procijeniti svoj relativni kardiovaskularni rizik za sljedeće 10-godišnje razdoblje i u suradnji s ljekarnikom i liječnikom poduzeti nužne preventivne mjere, a dobili su i detaljne upute kako pravilno koristiti lijekove i ako je nužno kako korigirati određene životne navike.  

– Drago nam je što su sudionici ove akcije pokazali izuzetno zadovoljstvo pristupom i obradom našeg medicinskog tima što je još jedna potvrda vrijednosti ovakvih akcija, – istaknuli su predsjednica Dijabetičke udruge Slatina Doris Mlinarić i koordinator javnozdravstvenih akcija Mateo Kroupa te se zahvalili na dobrodošlici i okrijepi koju su pripremili članovi bakićkog UHDDR-a i njihove supruge, kao i gđi. Gordani Vukelić koja je to isto učinila na prethodnoj akciji u Radosavcima.

Akcija u Bakiću bila je posljednja prije ljetne stanke, a s javnozdravstvenim akcijama nastavit će se pred kraj ljeta rekli su nam organizatori te uputili apel građanima na veći odaziv budući da je ovo stvarno dobra prilika svima da u svom mjestu naprave mali sistematski pregled i dobiju smjernice kako brinuti o svom zdravlju.

Isto tako upućena je posebna preporuka građanima u 40-im i 50-im godinama na odaziv jer su upravo to godine kad treba početi redovito brinuti o svom zdravstvenom stanju i kada se pojavljuju hipertenzija i dijabetes, a što se ranije otkriju rizični faktori za nastanak bolesti koje se javljaju tiho i neprepoznatljivo lakše će se spriječiti nastanak komplikacija spomenutih bolesti s kojima se osoba navikne živjeti i ne sluti opasnosti po svoje zdravlje.

Nositelj projekta Doživjeti stotu je Grad Slatina, a projektni partneri Dijabetička udruga Slatina i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, koji će na vrijeme obavijestiti građane o daljnjim projektnim aktivnostima.
(Mihaela Feldi/Izvor: Dijabetička udruga Slatina)

www.esf.hr.
Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot