DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija u nazočnosti 16 od 17 vijećnika.
Na početku sjednice usvojen je Dnevni red od 14 točaka, uz izmjenu da se točkama 2. (Aktualni sat) i 3. (Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o donošenju Plana gospodarenja otpadom Grada Slatine za razdoblje 2017. – 2022. godine) zamijeni redoslijed.
Pod prvom točkom prihvaćen je Izvod iz zapisnika s prošle sjednice, a potom je predstavnik tvrtke IPZ Uniprojekt TERRA d.o.o. iz Zagreba Tomislav Domanovac vijećnicima prezentirao Nacrt Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Slatine, odnosno za grad Slatinu i 14 prigradskih naselja koji je ta tvrtka izradila, te je u konačnici isti i usvojen.

Na aktualnom satu raspravljalo se o 12 postavljenih pitanja iz klubova SDP-a, zatim HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, te Nezavisne liste DV, na teme izvršenog nadzora zakonitosti rada Vijeća, sastanku vezanom za stambeno zbinjavanje, problema pojedinih mjesnih odbora, provedbe Plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva, natječajima za izbor ravnatelja Dječjeg vrtića Zeko Slatina i GRAS-a,…
Između ostaloga na sjednici su donesene dvije Odluke, jedna o ispravku Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i druga o mjerama za sprječavanje nelegalnog i nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje otpada odbačenog na području Grada Slatine.

Od ostalih točaka Dnevnog reda važno je naglasiti donošenje Odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Turbina 3, koja je nakon kraće rasprave vijećnika usvojena, zatim Donošenje rješenja o davanju prethodne suglasnosti na imenovanje ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Slatina i rješenja o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina.

Na temu pod točkom 13. Donošenje rješenja o davanju prethodne suglasnosti na donošenje Statuta Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina otvorena je rasprava nakon koje je ta točka skinuta s Dnevnog reda te je Statut vraćen na doradu Upravnom vijeću Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina.(mf/Foto:Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button