DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 5. sjednica Savjeta mladih Grada Slatine – prezentiran rad u proteklom razdoblju i najavljeni novi projekti

U subotu 21. travnja u dvorani Hrvatskog doma u Slatini održana je 5. sjednica Savjeta mladih Grada Slatine.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, predsjednik Savjeta Mario Đurinić okupljenim članovima prezentirao je izvješće o radu Savjeta mladih Grada Slatine za 2017. godinu.

Od bitnijih aktivnosti spomenuo je sudjelovanje predstavnika Savjeta u raznim kulturnim i humanitarnim događanjima (Večer ljubavne poezije, podrška udruzi Vretenac, obilježavanje Dana ružičastih majica, podrška humanitarnoj akciji za oporavak i liječenje dječaka Antonia, obilježavanje dana osoba s Down sindromom, podjela uskršnjih čokoladnih pisanica itd.)

Posebno je naglasio važnost sudjelovanja članova Savjeta mladih Grada Slatine na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske, Koordinaciji gradskih savjeta mladih RH kao i Kongresu savjeta mladih Republike Hrvatske, prilikom čega se zahvalio gradskoj upravi na pomoći i podršci u radu i pruženoj prilici za stjecanje novih iskustava kroz suradnju s predstavnicima mladih iz cijele Hrvatske.

Na sjednici je spomenuto da su Ivan Gribl i Juraj Randelj novi članovi županijskog savjeta mladih, te će predstavljati SMGS na županijskoj razini i na taj način ostvarili zajedničke projekte i akcije.

Od najavljenih aktivnosti u narednom razdoblju spomenuto je predstavljanje rada Savjeta srednjoškolcima te u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i GRAS-om organiziranje tribine o deficitarnim zanimanjima za buduće studente odnosno učenike 3. i 4. razreda srednje škole, a ujedno i radionice pisanja životopisa i zamolbi.

Osim toga planirano je održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća za mlade na kojoj bi srednjoškolci i ostali zainteresirani mladi, vijećnicima postavljali pitanja vezana za potrebe mladih, probleme s kojima se susreću i druge teme koje zanimaju mlade, zatim aktivno uključivanje u donošenje Programa za mlade koji je u izradi.

Budući da su u Slatini osnovana četiri volonterska kluba, po jedan u svakoj školi, došlo se na ideju da se putem Gradskog savjeta mladih ti klubovi objedine u jedan Volonterski centar kako bi se dobio širi spektar djelovanja koristan ne samo za mlade već i širu zajednicu.

Na tom tragu iskazana je inicijativa buduće suradnje s Dječjim gradskim vijećem Grada Slatine u organiziranju edukacija o recikliranju otpada namijenjenu polaznicima vrtića, učenicima osnovnih i srednjih škola ali i ostalim građanima kako bi se ukazalo na važnost istog.

Na sjednici su sudjelovali članovi Savjeta: Dejan Tomić, Ivan Gribl, Ivana Vidas, Juraj Randelj, Robert Hodak i Višnja Šljivac dok je gradsku upravu predstavljala zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.

Đurnić je 5. sjednicu zaključio izvještajem sa 1. Kongres savjeta mladih Republike Hrvatske koji je nedavno održan u Trogiru, na kojem su aktivno sudjelovali i predstavnici Savjeta mladih Grada Slatine. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button