DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine koja je pod predsjedanjem predsjednika Damira Jakšića započela izmjenama i dopunama Dnevnog reda koji je s prvotnih 13 u konačnici usvojen sa 17 točaka, a o kojima je raspravljalo 13 prisutnih vijećnika u nazočnosti gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i njegovog zamjenika Ilije Nikolića te ravnatelja i direktora gradskih institucija i tvrtki.

Nakon usvajanja izvoda iz zapisnika s prethodne sjednice uslijedio je aktualni sat na kojemu su se vijećnici iz Kluba vijećnika HDZ-HSLS zanimali za održavanje izbora za članove vijeća mjesnih odbora, na što je predsjednik GV Damir Jakšić istaknuo kako je plan iste provesti u prvom tromjesečju ove godine.
Uslijedio je niz pitanja vezanih uz održavanje makadamskih puteva na slatinskom području, postupak uklanjanja ruševnih kuća, odvoz biootpada i zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada, a osvrnuli su se i na novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa.
Gradska vijećnica s liste SDP-a Sanja Mrzljak Jovanić zanimala se za energetsku obnovu stambenih zgrada i rad Dječjeg gradskog vijeća.
Njihova pitanja kao i ono Fokusove gradske vijećnice Martine Tepeš vezano uz rad Dječjeg vrtića Zeko u Slatini, odnosno popunjenih kapaciteta vrtića, osobito za djecu jasličkog uzrasta što je uzrok velikih lista čekanja, te za sanaciju oštećenja u vrtićkoj dvorani, s aktualnog sata prebačena su pod točku 13. budući da je pod tom točkom dnevnog reda bilo predviđeno Razmatranje Godišnjeg Izvješća o radu Dječjeg vrtića Zeko za pedagošku 2020./2021. godinu.

Odgovore su ponudili zamjenica pročelnika za projekte Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Anita Rastija, direktor Slatina koma Sanjin Hmelik, gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnateljica DV Zeko Sanela Valpovac Maurer koja je naglasila da je u vrtić upisano 252 djece i da na žalost mjesta više nema. Na listi čekanja je 50-ero djece od čega čak 30 jasličke dobi. Doznali smo kako se završetak dogradnje zgrade jaslica očekuje i ranije iako je krajnji rok u studenom ove godine tijekom koje će se, kako je rekao gradonačelnik Ostrošić pripremiti i sva potrebna dokumentacija za sanaciju vrtićke sportske dvorane. Naglasio je kako se u proteklih pet godina uložilo jako puno u ovaj vrtić u kojemu je između ostaloga obavljena rekonstrukcija toaleta, uveden je internet u sve prostore, uređeno je dječje igralište i sam okoliš vrtića s ugradnjom novih ograda koje su dodatno pojačale sigurnost boravka djece, a uređen je i logopedski kabinet sa suvremenom opremom, te će se ulaganja u poboljšanje uvjeta nastaviti i dalje. 

Nakon aktualnog sata uslijedio je izbor predsjednika i članova nekoliko odbora i povjerenstava za koje je prijedloge iznio predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Tomo Tomić.
Tako je za predsjednicu Odbora za predstavke i pritužbe imenovana Tamara Palčić dok su članovi Martina Tepeš, Svjetlana Carić, Izabela Jelačić i Tomo Tomić.
Nova predsjednica Odbora za razmatranje problematike ostvarivanja prava nacionalnih manjina je Ksenija Plantak, a članovi su Dario Vrbaslija, Jovana Prpić, Dragana Uvalić i Ljubinka Pavlović.
Na čelo Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izabran je Davor Žubrinić, dok su članovi istoga Perica Medvedović, Tomislav Vukovski i Dalibor Medved, te predsjednik mjesnog odbora područja zahvaćenog elementarnom nepogodom.
Za predsjednika Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova izabran je Denis Ostrošić, dok su članovi Damir Jakšić, Ksenija Plantak, Dario Vrbaslija, Igor Fazekaš, Srđan Đuričić i Zorica Varga. 

U nastavku sjednice gradski su vijećnici također jednoglasno razmotrili i prihvatili niz informacija i izvješća te donijeli nekoliko odluka, osim Odluke o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja „Centar“ Slatina, o kojemu je pojašnjenje ponudila voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Vesna Klement, te su se nakon kraće rasprave vijećnici iz Kluba vijećnika HDZ-HSLS po toj točci dnevnog reda izjasnili suzdržanim glasom.

Tako su između ostaloga, uz prihvaćeni amandman od strane gradonačelnika Ostrošića, usvojili Odluku o donošenju III. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja grada Slatine, kao i Odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja „Centar“ Slatina.

Prihvatili su informaciju o izvršenju Programa rada Gradskog vijeća Grada Slatine u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, kao i prijedlog Programa rada Gradskog vijeća Grada Slatine za 2022. godinu.

Razmotrili su i Izvješće o stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje Grada Slatine za 2021. godinu, te usvojili isti za 2022. godinu.

Između ostaloga gradski su vijećnici razmotrili i Informaciju o stanju sigurnosti na području Grada Slatine koju je iznio načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, a sve to mogli su pratiti svi zainteresirani građani tijekom izravnog prijenosa 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine u programu Radio Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button