NASLOVNICASPORT

Održana 4. Memorijalna utrka Virovitica-Gradina

Povodom Dana općine Gradina Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravskom organizirala je po četvrti puta Memorijalnu utrku Virovitica-Gradina.
Petnaest trkača iz Virovitice, Slatine, Nove Bukovice i Suhopolja, te gosti iz udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ trčalo je u spomen na poginule pripadnike PU Virovitičko-podravske i poginule hrvatske branitelje s područja općine Gradina.

Na samom startu nakon odavanja počasti poginulim policajcima, sudionike ove Memorijalne utrke pozdravili su načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Siniša Knežević, zamjenica načelnika općine Gradina Marijana Matić, te u ime koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice Vlado Paurić.

Na svom putu do ciljnog odredišta trkači su zastali u Lukaču i na mjesnom groblju u Bačevcu gdje ih je tradicionalno dočekala Zdenka Strugar, supruga poginulog policajca Darka Strugara, dok je njegov sin Dario koji je i sam policijski djelatnik sudjelovao u memorijalnoj utrci kao logistika.

Na ciljnom odredištu na mjesnom groblju u Gradini, sudionike memorijalne utrke dočekali su načelnik općine Gradina Marko Ajček, njegova zamjenica Marijana Matić, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus te predsjednik Općeg sindikata MUP-a RH Tomislav Teri.
Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima općine Gradina pozdravne riječi uputili su načelnik Općine Marko Ajček i Tomislav Teri predsjednik Općeg sindikata MUP-a čiji je član i policijski djelatnik Mario Kovač, dopredsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ na čiju je inicijativu i nastala ova Memorijalna utrka.
(Mihaela Feldi/Izvor: Glasnici istine VPŽ)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button