DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija. Sjednici je bilo nazočno 16 od ukupno 17 vijećnika.

Na početku sjednice Vijeće je usvojilo promjenu Dnevnog reda gdje su točka 10. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o gradskim porezima te točke 12.-18. vezane za rebalans Proračuna izostavljene sa Dnevnog reda.

Dnevni red Sjednice stoga je bio sljedeći:

 1. Davanje svečane prisege vijećnika Ivana Roštaša
 2. Razmatranje i usvajanje izvoda iz zapisnika sa konstituirajuće sjednice i 2. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine
 3. Aktualni sat
 4. Razmatranje Izvješća o radu Vatrogasne zajednice Grada Slatine za 2016. godinu,
 5. Razmatranje Izvješća o radu Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine za 2016. godinu,
 6. Razmatranje Izvješća o radu Zajednice športskih udruga Slatina za 2016. godinu,
 7. Razmatranje Izvješća o radu Gradske knjižnice i čitaonice Slatina za 2016. godinu,
 8. Razmatranje Izvješća o radu Turističke zajednice grada Slatine za 2016. godinu,
 9. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Grada Slatine za redovito godišnje financiranje političkih stranaka
 10. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o dopuni Odluke o odvodnji otpadnih voda na području Grada Slatine
 11. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o ispravku Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja Proračuna Grada Slatine za 2015. godinu
 12. Izbor predsjednika i članova povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda
 13. Pitanja i prijedlozi

Nakon svečane prisege vijećnika Ivana Roštaša  i usvajanja zapisnika sa prve dvije sjednice Gradskog vijeća uslijedio je aktualni sat na kojem je dostavljeno jedno vijećničko pitanje kluba zastupnika HDZ-HSLS-HSP vezano za sjednicu Odbora za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Grada Slatine na kojem je razmotreno i usvojeno, uz primjedbe,  Izvješće o radu Turističke zajednice Grada Slatine za 2016 godinu. Pitanje i primjedba se odnosila na postupke Odbora  i predsjednice Ane Nedić nakon usvajanja Izvješća i održane sjednice.

Godišnja izvješća o radu Vatrogasne zajednice Grada Slatine, Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine, Zajednice Športskih udruga Slatina, Gradske knjižnice i čitaonice Slatina su prihvaćena bez primjedbi, a posebnu pohvalu od predsjednice Odbora za društvene djelatnosti i gradske vijećnice Ane Nedić dobilo je upravo izvješće Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Navedena izvješća su prihvaćena jednoglasno.

Izvješće o radu Turističke zajednice grada Slatine za 2016. godinu bilo je glavna tema žustre rasprave 3. sjednice Gradskog vijeća. U raspravu se nakon iznošenja primjedbi vezanih za Izvješće od strane predsjednice Odbora za društvene djelatnosti Ane Nedić, uključila i direktorica Turističke zajednice grada Slatine Helena Hegediš  objasnivši ključne stavke Izvješća. Također, važno je napomenuti da je direktorica  Hegediš prije sjednice Društvenog odbora  podnijela sporazumnu ostavku na svoje mjesto koja stupa na snagu od petka 30. lipnja, a koja nije povezana sa navedenim Izvješćem.  U raspravu su se redom uključivali i vijećnici Sanja Bošnjak, Ana Nedič, Robertino Repić, Jasenka Plantak Kotur,  gradonačelnik Denis Ostrošić, Josip Hetrih, a zaključak cijele rasprave je bio da se na svim odborima od ove sjednice Gradskog vijeća  vode zapisnici kako bi se izbjegle slične situacije u budućnosti. Izvješće Turističke zajednice grada Slatine za 2016. godinu je prihvaćeno sa 15 glasova za i jednim suzdržanim.

Na točku 10. pitanje u vezi kapaciteta cisterne odvodnju otpadnih voda imala je vijećnica Martina Tepeš. Direktor Komrada d.o.o. Miran Janečić objasnio je da projektom aglomeracije Komrad ima u planu nabaviti još dva vozila jer su jedino poduzeće za ispumpavanje sabirnih jama do Orahovice, a kapacitet od 3 kubika je potreban za minimalno pružanje navedene usluge. U idućim mjesecima u planu je nabavka cisterne od 12.000 litara čime bi se uvelike olakšalo pružanje usluge i smanjili troškovi poslovanja.

U predzadnjoj točki dnevnog reda za  predsjednika Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izabran je Krešimir Rastija, a za članove su izabrani Nikola Vukovski, Mato Vučinić, Ivana Škrlec i predsjednik Mjesnog odbora zahvaćenog elementarnom nepogodom.(mt, foto:mk)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button