DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Održana 24. izložba vina slatinskog kraja: 18 uzoraka zaslužilo zlatnu plaketu

Restoran Stari podrum ugostio je u petak 23. ožujka ovogodišnju, 24. po redu izložbu vina slatinskog kraja. Na ocjenjivanje stručnoj komisiji u sastavu Blaženka Mozer, kao predsjednica i članovi Ivana Nemet i Rajka Maravić ove godine stiglo je 44 uzorka, što je najviše do sada, od 1994. godine kada je ovaj način prezentacije i ocjenjivanja vina, a u cilju podizanja kvalitete i edukacije samih vinara prvi puta organiziran.

Okupljene vinare na otvaranju izložbe pozdravila je predsjednica udruge vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje” Tihana Bišćan koja se zahvalila svima koji pomažu rad udruge i organizaciju same izložbe, a posebno onima koji su zaslužni za same početke ove manifestacije prije 24. godine, Mariji Fišer i Milanu Kurtoviću. Nije zaboravila zahvaliti se i onima koji su nastavili i njegovali svih ovih godina ovu izložbu, Biljanu Frajnhaut i Helenu Hegediš.

Direktorica Turističkog ureda TZ Slatina Vanja Lazić pozdravila je sve okupljene i izrazila nadu da će i buduća suradnja biti uspješna kao i do sada kako bi se vina slatinskih vinara i sam grad Slatina što kvalitetnije pozicionirao na vinskoj karti Hrvatske.

Rajka Maravić, član komisije koja je ocjenjivala vina rekla je nešto o uzorcima vina koji su pristigli kao i istaknula najkvalitetnija vina koja su ovogodišnji nositelji zlatnih plaketa.

Zlatnu plaketu za kvalitetu primili su: obitelj Križetić za desertno vino 2017., Milenko Plantak (graševina 2017.), Josip Škiljan (graševina 2017.), Zlatko Jakupec (rajnski rizling 2017.), Vlatko Kelemen (graševina 2017.), Vinarija 4B (traminac 2016., pinot sivi 2016., frankovka 2016., i pinot sivi 2016.), obitelj Lukač (graševina 2017.), obitelj Šarabok (pinot sivi 2017.), Ivan Želežić (graševina 2017.), Miroslav Krznarić (graševina 2017.), obitelj Bosak (graševina 2016.), Darko Gabrić (graševina 2017.), Vlado Župan (graševina 2017.), obitelj Cerovski (vino od aronije 2017.) te Zvonko Benc (rakija od kajsije 2017.).

Brončane plakete vinarima je uručila Helena Hegediš, srebrne zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak, a zlatne Marija Fišer.

Spomenimo da se ova izložba tradicionalno održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Slatine, udruge Vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje” i Grada Slatine. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button