DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojoj je prisustvovalo 16 vijećnika.
Na početku sjednice usvojen je Dnevni red uz skidanje s dnevnog reda 11. točke budući da je vijećnik SDP-a Kazimir Libl povukao svoj prijedlog koji se odnosio na Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjeni Odluke o naknadi za rad zamjenika gradonačelnika Grada Slatine koji dužnost obnašaju bez zasnivanja radnog odnosa.
Nakon iscrpnog izvješća gradonačelnika Denisa Ostrošića o radu gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 21. prosinca prošle do 4. veljače ove godine, na aktualnom satu gradskim je vijećnicima postavljeno deset pitanja.

SDP-ovog vijećnika Kazimira Libla zanimala je informacija o poskupljenju vode na slatinskom području te nemogućnost plaćanja računa za vodu na blagajni Komrada d.o.o., na što je u ime tvrtke Komrad Antun Srbić obrazložio kako je zabilježbom državne revizije tvrtka bila dužna uskladiti cijene s troškovima te je došlo do poskupljenja vode za domaćinstva oko 13%, dok će gospodarskim subjektima usklađivanjem cijena doći do smanjenja troškova, a računi za vodu plaćati se mogu u svim filijalama Slatinske banke d.d. bez naknade što proširuje dosadašnju uslugu.

U ime kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP Sanja Bošnjak postavila je tri pitanja koja su se odnosila na rad Dječjeg vrtića Zeko Slatina, odnosno Jaslica, popunjenosti kapaciteta istog i uštedi energije energetskom obnovom zgrade Jaslica, zanimala ih je i informacija vezana za novi natječaj za energetsku obnovu zgrada i objekata u privatnom vlasništvu i više stambenih objekata u Slatini, kao i razlozi promjene članova Upravnog vijeća Gradske razvojne agencije Slatine.
Pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić istaknuo je kako će se pravi pokazatelji uštede energije vidjeti tek kroz godinu dana no i sada je već vidljivo da je račun za potrošnju plina u prosincu 2018. smanjen za 63% u odnosu na prosinac 2016., odnosno za 46% odnosu na prosinac 2017. godine.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Slatina obrazložila je kako su u redovan program jaslica DV Zeko u pedagoškoj 2018./2019. godini upisana sva djeca za koju su roditelji u redovnom roku tijekom svibnja 2018. podnijeli zahtjev, a ostvaruju sve uvjete kao i prednosti za upis. Od deset odgojno-obrazovnih skupina u vrtiću, dvije su jasličke, u koje je upisano 25-ero djece, a na listi čekanja je troje djece čiji su roditelji zahtjev za upis podnijeli krajem prošle godine, a gradonačelnik Ostrošić dodao je kako je u planu proširenje vrtića za što je projekt u pripremi.
Obrazloženje vezano uz energetsku obnovu stambenih objekata dao je direktor Slatina Koma d.o.o. Sanjin Hmelik, a o Upravnom vijeću GRAS-a gradonačelnik Ostrošić i član Upravnog vijeća GRAS-a Dragan Jovanić.

Vijećnica Ana Nedić postavila je pet pitanja u ime Nezavisne liste Daria Vrbaslije, a odnosila su se na stipendiranje studenata medicine, problem nedostatka liječnika obiteljske medicine, sanaciju nogostupa u Ulici Potočani, postavljanje spremnika za razvrstavanje otpada na javnim površinama, a zanimala ih je i informacija o financijskoj potpori Grada Slatine Organizaciji slijepih VPŽ kao i mogućnost poboljšanja i prilagođavanja komunalne infrastrukture u Slatini potrebama slijepih i slabovidnih osoba.
Odgovore na postavljena pitanja uz gradonačelnika Ostrošića dali su pročelnici Krunoslav Šarabok i Marin Kokorić, te direktor Slatina Koma d.o.o. Sanjin Hmelik.

Nakon aktualnog sata gradski su vijećnici usvojili Godišnju analizu stanja sustava civilne zaštite za 2018. godinu, kao i plan razvoja sustava civilne zaštite s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje 2019. – 2021. godine, donijeli Odluku o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta – k.č.br. 1506/75 u Poduzetničkoj zoni Turbina 3, te Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Glazbene škole Milka Kelemena.

Klub vijećnika HDZ-HSLS-HSP podnio je četiri amandmana na prijedlog Odluke o komunalnom doprinosu, te je nakon rasprave klubova vijećnika iza zatvorenih vrata za javnost, Odluka usvojena uz dva prihvaćena amandmana.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button