NASLOVNICAOPĆINE

Održana 14. Voćinska kestenijada: Miomiris pečenih kestena širio se cijelim Voćinom

U organizaciji Kulturno-umjetničke udruge Voćin i suorganizaciji Turističke zajednica Vrata Papuka te uz pokroviteljstvo Općine Voćin, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko podravske županije, danas (nedjelja) je u Voćinu održana 14. Voćinska kestenijada. 
 
Manifestacija, koja svake godine okuplja sve veći broj sudionika i gostiju, započela je svečanom svetom misom u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije iliti Bazilici Gospe Voćinske, a koju je predvodio voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz. 
 
Nakon svete mise folkloraši su se prošetali od crkve do Trga Gospe Voćinske, odnosno do Hrvatskog doma ispred kojeg su se pjesmom i plesom kratko predstavili posjetiteljima, dok se cijelim trgom širio miomiris pečenih kestena. 
 
Središnji dio svečanosti ovogodišnje Voćinske kestenijade bila je smotra folklora, koja je održana u Hrvatskom domu. Na početku je voditelj, stručni suradnik za turizam Mislav Šljivac predstavio sve folklorne skupine te je na binu pozvao načelnika Općine Voćin Predraga Filića koji je pozdravio sve nazočne, a potom otvorio 14. Voćinsku kestenijadu. 
 
Uslijedili su nastupi ukupno 11 folklornih skupina, tako da se je prvo predstavila skupina Malog folklora KUU Voćin, koja je ponovo pokrenuta zahvaljujući projektu ”Djeca sa sela u kolu su vesela”, financiranom od strane Zaklade RH ”Hrvatska za djecu”. Program su nastavili domaćini KUU Voćin, a nakon njih su uslijedili nastupi KUD-a Obreška Donja Obreška, KUD-a Sloga Bapska, KUD-a Drežnik, HKUD-a Naši korijeni Bistrica-Žepče, KUD-a Lipa Nova Bukovica, KUD-a Kondrićani Kondrić, KUD-a Škrinja Bušetina, KUD-a Podravina Čađavica i KUD-a Klasje Slavonije Antunovac. Nastupi svih folklornih skupina dobili su veliki pljesak mnogobrojne publike.
 
Kao i svake godine, tako je i ove za kestenijadu slatinska slastičarka Sandra Jadek donirala veliku, 2,5 metra dugu tortu, koju su članice KUU Voćin podijelile posjetiteljima. 
 
Za kraj ove lijepe manifestacije u Hrvatskom domu je nastupio Tamburaški sastav Čokanj.
mf (adf; Foto: D. Fišli; Video: R. Turkalj)
 

Video:

Fotogalerija:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button