DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 1. sjednica Savjeta mladih Grada Slatine u novom sazivu

Jučer je u prostorijama Posjetiteljsko-interpretacijskog centra EPIcentar Sequoia Slatina održana 1. sjednica Savjeta mladih Grada Slatine u novom sazivu.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Savjeta mladih Grada Slatine Gorana Kizivata riječi podrške članovima istoga uputio je predsjednik slatinskog Gradskog vijeća Tomo Tomić koji je tom prigodom izrazio potporu radu Savjeta u nadi uspješne suradnje s Gradom Slatinom i ostalim institucijama i udrugama kako bi mogli što kvalitetnije provoditi planirane aktivnosti s ciljem da mladi na području grada Slatine što više dođu do izražaja.

Svojim dolaskom rad slatinskog Savjeta mladih podržali su i viša stručna suradnica u Odsjeku za gospodarstvo pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Marija Fumić, predstavnici Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije te predstavnici različitih udruga mladih sa slatinskog područja.

Potom je predsjednik Kizivat kroz prezentaciju predstavio plan i program rada gradskog Savjeta mladih za 2023. godinu. Na samom početku podsjetio je kako je sredinom prosinca prošle godine izabrano 9 članova i njihovih zamjenika te je 13. siječnja ove godine održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih na kojoj je utvrđeno rukovodstvo istoga, a isti će svoj rad usmjeriti ka utvrđivanju strateškog okvira i određivanju prioriteta područja djelovanja za mlade. Tako će svoje djelovanje rasporediti prema prioritetnim područjima: obrazovanje i usavršavanje, zapošljavanje i poduzetništvo, društvena uključenost, sudjelovanje i aktivizam, zdravlje, kultura i volonterstvo, te na taj način zainteresirati što veći broj mladih na uključenost u zajednicu za boljitak svih.

Program svog djelovanja tijekom ove godine osmislili su kroz deset različitih aktivnosti, a među prvima se našla organizacija završne proslave za maturante u koju bi se željeli uključiti uz Grad Slatinu i ostale udruge za mlade te dati svoj doprinos organizaciji ovogodišnje norijade.

Uz obilježavanje bitnih datuma tijekom godine, osobito vezanih uz Domovinski rat gdje bi bili potpora radu Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ i ostalim braniteljskim udrugama, planirani program rada obuhvaća i organizaciju edukacija i tribina na različite teme. Među njima su između ostaloga predavanje o odgovornosti vozača u prometu s naglaskom na mlađu populaciju, te o aktualnim javnim natječajima kroz koje bi mladima željeli približiti svijet poduzetništva. Isto tako jedan od planova je i jačanje medijske kulture kod mladih što bi se ostvarilo različitim subvencijama s ciljem da se mladima osigura popust na ulaznice u slatinsko kino.

U prezentaciju ovogodišnjeg programa slatinskog Savjeta mladih uključila se i zamjenica predsjednika istoga Arnella Beneš koja je približila temu sigurnosti na internetu za djecu i mlade s kojom bi željeli pobliže upoznati mlade i njihove roditelje kroz planirano predavanje, a govorila je i o organizaciji senzornih projekcija za djecu s teškoćama.

Kroz plan i program rada gradski Savjet mladih planira uz podršku Grada Slatine organizirati i posjet sajmu fakulteta kako bi mladima sa slatinskog područja omogućili da iz „prve ruke“ saznaju sve bitne stavke različitih fakulteta što bi im olakšalo izbor pri željenom studiju.  

Predsjednik Kizivat na kraju prezentacije zaključio je kako će Savjet mladih Grada Slatine nastojati informirati mlade o svim pitanjima značajnim za unapređivanje položaja mladih, te će u budućnosti svoj rad usmjeriti na brže i dostupnije pružanje informacija mladima, što ujedno uvjetuje i realizaciju poslovnih prilika, a to je svakako jedan od najvažnijih preduvjeta za ostanak mladih u rodnoj sredini.

– Kako gradski Savjet mladih nije bio u funkciji oko tri godine, bitno je da ova prva godina našeg Savjeta bude u što boljem izdanju, da se pokažemo i dokažemo da i mladi imaju glas, da i mladi žele dobrobit gradu Slatini. Znam da nas čeka jako veliki posao te se nadam da ćemo u suradnji s predstavnicima Grada Slatine, ostalih institucija i udruga ostvariti boljitak za sve nas, – zaključio je Kizivat.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button