DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 1. radionica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina 9. listopada održala je prvu radionicu u sklopu projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Devetero razigranih predškolaca kroz igru, zabavu i druženje u dva školska sata upoznalo je boje i geometrijske oblike. Uočavali su sličnosti i razlike između pojedinih geometrijskih oblika i različitih boja. Izrađujući stablo geometrijskih oblika kreativni mali predškolci hrabro su učili i usvajali nova znanja, a sve pod vodstvom Julijane Pavlešić, kooridnatorice istoimenog projekta.

Drugi dio radionice održan je pod stručnim vodstvom Patricije Karaman, magistre edukacijske – rehabilitacije i predsjednice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, gdje se igrom i druženjem utjecalo na razvoj spoznaje, motorike, perceptivnih sposobnosti i socijalizacije. Različitim aktivnostima predškolce se poticalo na razvoj osjeta za smisleno i svrhovito korištenje u svakodnevnom životu,  a također praćen je njihov način učenja, usvajanja i svladavanja određenih teškoća te se tijekom cijele radionice poticala dječja kreativnost i stvaralaštvo kroz igru.

Radionice projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ održavat će se svakog ponedjeljka od 17 do 19:30 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button