Home / DOGAĐANJA / Održana 1. radionica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“

Održana 1. radionica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina 9. listopada održala je prvu radionicu u sklopu projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Devetero razigranih predškolaca kroz igru, zabavu i druženje u dva školska sata upoznalo je boje i geometrijske oblike. Uočavali su sličnosti i razlike između pojedinih geometrijskih oblika i različitih boja. Izrađujući stablo geometrijskih oblika kreativni mali predškolci hrabro su učili i usvajali nova znanja, a sve pod vodstvom Julijane Pavlešić, kooridnatorice istoimenog projekta.

Drugi dio radionice održan je pod stručnim vodstvom Patricije Karaman, magistre edukacijske – rehabilitacije i predsjednice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, gdje se igrom i druženjem utjecalo na razvoj spoznaje, motorike, perceptivnih sposobnosti i socijalizacije. Različitim aktivnostima predškolce se poticalo na razvoj osjeta za smisleno i svrhovito korištenje u svakodnevnom životu,  a također praćen je njihov način učenja, usvajanja i svladavanja određenih teškoća te se tijekom cijele radionice poticala dječja kreativnost i stvaralaštvo kroz igru.

Radionice projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ održavat će se svakog ponedjeljka od 17 do 19:30 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org