Home / NASLOVNICA / Održan vatrogasni seminar za spašavanje pri tehničkim intervencijama

Održan vatrogasni seminar za spašavanje pri tehničkim intervencijama

Jučer je Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom grada Slatine održala seminar za vatrogasce s područja cijele županije koji je sadržavao i vatrogasne vježbe na temu tehničkih intervencija, a navedenu obuku prošla su 33 vatrogasca.

Tijekom prijepodneva u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Slatina održana su predavanja, a potom na prostoru Industrijske zone Trnovača u Slatini vatrogasna vježba koja je podijeljena u 4 sektora unutar kojih su vatrogasci spašavali unesrećene osobe u četiri vozila koja su izletjela s ceste.

Tijekom vježbe vatrogasci su izlaskom na teren postupali kao u slučaju prave intervencije, a kroz cijeli postupak obuke vodio ih je gost predavač Igor Župančić, voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

– Ovo je još jedna u nizu vatrogasnih edukacija koje Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije provodi kako bi vatrogasci s cijele županije imali što veću spremnost i bili što bolje educirani za takve i slične intervencije, – rekla nam je zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

„Slatinski vremeplov“ – Nagradni kviz znanja 3. srpnja

Turistička zajednica Grada Slatine u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina pokrenula je 19. svibnja ove ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org